Cîțu: Volodimir Zelenski se adresează luni, la ora 19.00, Parlamentului României
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa luni, la ora 19.00, Parlamentului României, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu a fost întrebat, la Senat, despre momentul în care președintele Ucrainei se va adresa Parlamentului României.

„Astăzi (n.r. luni), la ora 19.00, vorbește președintele Zelenski în Parlamentul României. Ar trebui să fim cu toții onorați de acest lucru”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat despre faptul că despre acest demers ar fi trebui informat Biroul Permanent Național, președintele Senatului a spus că „azi e BPN. Se va discuta. Este o solicitare din partea mea”.

Zelenski se va adresa în limba ucraineană, în sistem de videoconferință

În deschiderea ședinței, Florin Cîțu va ține un discurs de trei minute, iar alte trei minute îi sunt alocate președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Volodimir Zelenski va vorbi timp de 10 minute, în intervalul 19:06-19:16. Ambasada Ucrainei în România a mulțumit Parlamentului pentru disponibilitate.

Despre decizia PSD de a-l exclude pe deputatul Dumitru Coarnă, Florin Cîțu a spus că „este decizia PSD” și nu o va comenta. Despre ceilalți parlamentari, care s-au întâlnit cu ambasadorul rus la București, Florin Cîțu a spus că cei patru „nu au niciun mandat să vorbească în numele Parlamentului României”.

Citește și / Președintele Klaus Iohannis, despre imaginile din Bucha: Justiția internațională ar trebui să reacționeze

Președintele Klaus Iohannis a transmis, într-un mesaj postat pe Twitter, că invazia rusă a Ucrainei are consecințe teribile.

„Imaginile din Bucha și din alte orașe trebuie să reamintească întregii lumi că trebuie să oprim această agresiune ilegală și că toți cei găsiți vinovați trebuie să plătească. Justiția internațională ar trebui să reacționeze”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Procurorii ucraineni care investighează posibile crime de război comise de Rusia au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului, a declarat procurorul general Irina Venediktova. Rusia a negat acuzațiile potrivit cărora forțele sale ar fi ucis civili în orașul Bucha de lângă Kiev.

Citește și / Ciucă: Crimele îngrozitoare comise în Ucraina de soldații ruși trebuie judecate și pedepsite

Crimele îngrozitoare comise în Ucraina de soldații ruși trebuie judecate și pedepsite, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

„Crimele îngrozitoare comise în Ucraina de soldații ruși trebuie judecate și pedepsite de justiția internațională. Copiii, femeile, civilii abuzați și uciși cu sânge rece așteaptă să li se facă dreptate”, a scris pe Twitter premierul Nicolae Ciucă.

Amintim că liderii lumii au condamnat evenimentele din Bucha.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel