Data publicării:
Cîțu: Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a avut bani, dar nu i-a folosit
Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, că unul dintre motivele pentru care a decis să ceară demiterea managerului Spitalului de Boli Infecțioase Constanța este faptul că, deși a avut fonduri pentru gestionarea pandemiei, nu a făcut-o.
Premierul Florin Cîțu a spus că, în 2021, bugetul aprobat pentru Ministerul Sănătății a fost de 58,3 miliarde de lei, iar la rectificare au mai fost adăugate 4,5 miliarde de lei.
Săptămâna aceasta s-au adăugat încă 400 de milioane de lei, dintre care 70 de milioane s-au dus către secțiile ATI, iar restul pentru achiziție de medicamente.
În ceea ce privește Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, Florin Cîțu spune că au existat fonduri europene în valoare de 22,6 de milioane de lei alocate pentru gestionarea crizei sanitare, din care doar 5 milioane au fost folosiți anul acesta.
„Deci, bani au existat, doar se pare că nu au fost folosiți cum trebuie. Aceasta este situația”, a explicat Florin Cîțu.
Premierul a spus că sunt multe nereguli la spitalul din Constanța.
Două demiteri sunt anunțate de premierul Florin Cîțu după incendiul din Constanța
„Am luat astăzi două decizii. L-am sunat pe domnul primar al Constanței, Vergil Chițac, și i-am cerut să o demită din funcție pe doamna manager al Spitalului de Boli Infecțioase. În același timp, am semnat ordinul prin care l-am demis pe președintele ANMCS, care de când a intrat în funcție nu a mai făcut nicio evaluare. Era în atribuțiile sale să facă evaluări în ceea ce privește acreditările spitalelor din România, mai ales că la acest spital din Constanța avem mai multe nereguli pe care le-am descoperit în acest moment”, a spus Florin Cîțu.
Amintim că șapte oameni au murit, vineri, în incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Flăcările au izbucnit în secția ATI.
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a venit cu explicații în contextul în care numărul de victime decedate în urma incendiului de la spitalul din Constanța a fost modificat: „Inițial, cei care au comunicat au greșit, spunând că șapte sunt în spital și doi după ce au fost relocați”.
„Eu comunic oficial, astăzi (vineri - n.r.), cifra corectă, vorbim despre șapte persoane, șapte oameni care și-au pierdut viața, din nefericire - cinci în spital și doi după ce au fost transferați la celelalte spitale”, a spus Lucian Bode.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News