Urmărește emisiunea live
Cîțu l-a sunat pe Ciolacu pentru a stabili o întâlnire privind PNRR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Facebook Marcel Ciolacu
Facebook Marcel Ciolacu
Premierul Florin Cîțu l-a sunat pe președintele PSD Marcel Ciolacu pentru a stabili o întâlnire privind PNRR, după cum susține acesta din urmă.

Președintele PSD Marcel Ciolacu susține că a fost sunat de premierul Florin Cîțu pentru a stabili o întâlnire, săptămâna viitoare. Cei doi vor discuta despre Planul Național de Redresare și Reziliență. 

Anunțul vine după ce premierul Florin Cîțu a avut discuții cu reprezentanții Comisiei Europene, într-o vizită la Bruxelles. Ei i-au spus că trebuie să discute, să dezbată acest plan atât cu societatea civilă, cât și cu cei din opoziție, transmite Antena3.

Până acum, Cîțu a evitat toate solicitările venite din partea PSD. Premierul va veni cu Planul Național de Redresare și Reziliență în Parlament, pentru a-l prezenta, la finalul lunii mai, înainte ca Planul să fie gata și să fie prezentat în fața Comisiei Europene.

Social-democrații au mai multe condiții: vor introducerea unei alocări bugetare pentru autostrada Moldovei, A8, dar și ca alocarea bugetară pentru administrația locală va fi una echilibrată. 

Ciolacu: Primul-ministru a inițiat apelul

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că în cadrul întâlnirii se vor stabili principiile și mecanismele cele mai bune pentru abordarea Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Am avut o discuție telefonică cu prim-ministrul să avem săptămâna viitoare o întâlnire, să stabilim principiile și mecanismele cele mai bune pentru abordarea PNRR. (...) Cred că decizia luată la Bruxelles împreună cu comisarii europeni și cu președinta Comisiei a fost ca acest plan să fie prezentat în Parlamentul României. În toată Europa, PNRR a fost prezentat în Parlament”, a spus Marcel Ciolacu.

El a precizat că premierul a fost cel care a inițiat convorbirea: „V-am răspuns, am avut o discuție telefonică. (...) Prim-ministrul României (a sunat - n.r.). Era și greu să sun eu! Totuși, noi suntem în Opoziție. Nu vrem să deranjăm prim-ministrul”.

„Am specificat foarte clar că vom intra în grevă parlamentară dacă PNRR nu va fi prezentat până când va fi înaintat Comisiei Europene în Parlament. După cum bine știm, acest plan încă nu este definitivat. Chiar o să îi propun prim-ministrului să îi punem la dispoziție toți specialiștii PSD de care are nevoie pentru ca acest plan să fie definitivat cât mai repede”, a conchis Ciolacu, conform Mediafax.

Anterior, Ciolacu a dat un ultimatum pentru PNL - USR PLUS - UDMR

Pe 22 aprilie, la Antena 3, Ciolacu spunea că „dacă nu vor veni cu PNRR să-l prezinte în Parlament, propun colegilor de la PSD să intrăm în grevă parlamentară. Vom fi în Parlament, la grupurile parlamentare, vom participa la Comisii, nu vom mai participa la plen. Dl. Iohannis să-și gestioneze Guvernul său și Parlamentul său, fără Opoziție în plen.”

La scurt timp, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban declara că „Oricum PSD e în grevă parlamentară”, întrebat fiind despre greva parlamentară anunțată de Marcel Ciolacu, dacă nu va fi prezentat Planul Național de Redresare și Reziliență în Parlament. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel