Cîțu intervine în problema deșeurilor din București: Sunt sancțiunile prea mici? Le creștem
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Guvern
Foto: Guvern
Premierul Florin Cîțu a intervenit, joi, în problema deșeurilor din București, spunând că, în cazul în care sancțiunile sunt prea mici, vor crește.

Premierul Florin Cîțu a răspuns, joi, la Alba Iulia, la o întrebare legată de problema deșeurilor din București.

„Trebuie să ne uităm, până la urmă sunt sancțiunile prea mici? Dacă sunt prea mici sancțiunile, mergem și le creștem! (...) Eu aș vrea să trecem de la faza aceasta de constatare a situației și mă adresez către toți cei care am văzut că merg și arată că este gunoi acolo. Toți acești oameni, ca reprezentanți ai statului român, au atribuții foarte clare. Unde sunt probleme dați amendă, recuperați amenda și rezolvați situația”, a spus premierul Florin Cîțu.

De asemenea, acesta a adăugat că problemele nu se rezolvă doar făcând pe „agenții constatatori”, iar dacă este nevoie de sancțiuni mai mari, vor crește: „Dar haideți să facem ceva, nu doar să mergem să arătăm că asta e problema și după aceea să ne spălăm pe mâini. Aștept de la agențiile statului care au abilități în aceste domenii să vină cu propuneri clare, dar și să aplice legea astăzi pentru toată lumea!”

Premierul Florin Cîțu, despre valul patru al pandemiei

Premierul Florin Cîțu a spus că valul patru al pandemiei COVID 19 va exista doar dacă românii vor refuza să se vaccineze.

„Aud tot felul de discuții despre valul patru. Nu ar trebui să avem discuții despre valul patru. Noi în România avem doze de vaccin pentru toată populația. Valul patru va exista decât dacă noi nu vrem să ne vaccinăm. (...) Există acest pericol al valului 4, nu avem justificare deoarece avem vaccin la liber, pentru toată lumea”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Prim-ministrul a vorbit și despre obiectivele campaniei de vaccinare.

„Obiectivul nu este de a vaccina un anumit număr de oameni, ci de a depăși pandemia”, a precizat premierul Florin Cîțu.

Declarațiile au fost făcute joi, în timpul unei vizite pe care premierul Florin Cîțu a făcut-o în județul Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel