Cîțu: În 2022, cu siguranță vor crește pensiile și alocațiile
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 13 noi 2021, 11:35
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat că în 2022 vor crește "cu siguranță" pensiile și alocațiile.

"În 2022, cu siguranță vor crește pensiile, alocațiile. Discutăm și de celelalte. La fel salariile de la sectorul bugetar. Putem să agreăm o creștere dacă vine la pachet cu o reformă la sectorul de administrație. Nu putem doar să creștem și să nu legăm de performanță.", a declarat Florin Cîțu, sâmbătă.

Președintele PNL a precizat că "eu înțeleg o legare directă între venituri și performanță". 

Întrebat "ce majorare ne permitem pentru pensii, pentru alocații, pentru salariul minim", Florin Cîțu a răspuns că "vom discuta astăzi."

"În acest moment, este foarte important ca toată lumea să se uite în strategia fiscal-bugetară, în PNRR, în estimările Comisiei Europene, să vadă exact care este pasul de creștere pentru pensii, pentru salarii în perioada următoare. 

Discutăm un nou program de guvernare, vom vedea care va fi noul guvern.", a mai spus Cîțu. 

PNL, PSD şi UDMR discută astăzi pe sectoarele unde nu s-au înțeles

Reprezentanţii PNL, PSD şi UDMR vor discuta, sâmbătă, despre punctele din programul de guvernare cu privire la care nu s-a ajuns la o concluzie favorabilă până acum, a declarat liderul liberalilor, Florin Cîţu, încă de vineri. 

"Ne-am înţeles pe foarte multe. Asta înseamnă doar că trebuie să mai discutăm. Mâine cred că vom avea discuţii din nou pe aceste sectoare unde nu am avut încă o concluzie favorabilă. Ne întâlnim mâine şi vom găsi şi concluziile", a afirmat Cîţu, vineri, la sediul PNL, întrebat despre neînţelegerile cu PSD legate de mai multe puncte din programul de guvernare.

Liderul PNL a precizat că şedinţa BPN al partidului va fi convocată atunci când va fi găsită o soluţie. "Nu este convocat niciun BPN. Îl vom convoca atunci când vom avea o soluţie", a adăugat preşedintele PNL, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă luni este posibil să existe o discuţie între liderii PNL, PSD şi UDMR pentru a conveni premierul, dar şi un dialog cu preşedintele, Florin Cîţu a răspuns: "Tot ce este posibil".

VEZI ȘI: EXCLUSIV / PSD, PNL și UDMR, negocieri NOU GUVERN. Laura Vicol: Noi nu suntem USR să lansăm șopârle

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?