Cîțu, despre tensiunile cu Ciucă: Nu există o ruptură
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Florin Cîțu, președintele PNL, a vorbit despre posibilele tensiuni cu premierul Nicolae Ciucă.

Florin Cîțu, președintele Partidului Național Liberal, a fost întrebat despre tensiunile pe care le-ar avea cu premierul Nicolae Ciucă și posibilitatea ca în PNL să înceapă un război:

„Este cea mai bizară interpretare pe care am auzit-o. Cum să înceapă un război în partid prin faptul că noi ne evaluăm oamenii și vrem să îi avem pe cei mai buni în funcții. Nu a fost astfel de discuție.

Nu sunt tensiuni! De ce să fie tensiuni? Noi, conducerea PNL, noi toți, suntem evaluați de membri PNL. Dacă noi ducem partidul într-o direcție greșită, noi vom fi evaluați greșit. Este datoria noastră să venim înainte și să arătăm unde este o problemă și să o corectăm. Nu sunt tensiuni, este interpretarea dumneavoastră și nu există vreo ruptură (n.r. între Florin Cîțu și Nicolae Ciucă). Are susținerea Partidului Național Liberal și toate măsurile le-am susținut“, a spus Florin Cîțu.

Evaluare miniștri. Cîțu (PNL): Care sunt cei mai buni oameni

„Nu sunt foarte mulți miniștri PNL care vorbesc despre programul PNL (...) Vreau mai multă implicare din partea miniștrilor PNL și a premierului. Conducerea PNL e responsabilă pentru modul în care PNL se prezintă la guvernare. Noi suntem responsabili și pentru rezultatele la următoarele alegeri. Ca să știi care sunt cei mai buni oameni trebuie să îi evaluezi. Nu știu de unde a pornit asta cu remanierea. Nu am spus niciodată că fac remanieri (…) Remanierea e atributul constituțional al premierului. Toată lumea e evaluată. De ce să ne fie frică de evaluări?“, a declarat Florin Cîțu (citește AICI).

Evaluarea miniștrilor. Premierul Nicolae Ciucă: Le mulţumesc pentru ceea ce fac

Premierul Nicolae Ciucă a spus, marți, 22 martie, nu a făcut o evaluare a miniștrilor din cabinetul său „care să poate să fie făcută public”.

„Până în acest moment, nu pot decât să le mulţumesc pentru ceea ce fac, cum îşi fac datoria, să îi mulţumesc domnului Bode, personal, pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea, şi să le mulţumesc tuturor cetăţenilor pentru modul în care înţeleg să coopereze cu personalul ministerului”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, marți după-amiază, la Parlament.

„Până în acest moment, nu am făcut o evaluare care să poate să fie făcută public, iar atunci când voi face o evaluare, o voi face împreună cu fiecare ministru în parte”, a mai spus şeful Executivului.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a transmis că este îngrijorat activitatea Executivului pentru că prețurile cresc, dobânzile sunt majorate, economia a încetinit, iar rata șomajului a început din nou să crească. „Astăzi, acum, când vorbim, suntem în procedură de evaluare. Nu spun că sunt nemulțumit, dar sunt îngrijorat de prețurile care cresc, sunt îngrijorat de dobânzile care cresc, sunt îngrijorat că economia a încetinit, sunt îngrijorat că avem o rată a șomajului care începe iarăși să crească, sunt îngrijorat că dacă nu avem o economie performantă, nu poți nici să ai grijă de refugiați, nu poți să ai revenire a economiei în viitor. Deci nu spun că sunt mulțumit ca să nu se mai interpreteze, dar sunt îngrijorat ca președinte al Partidului Național Liberal”, a spus Florin Cîțu (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel