Cîțu, despre TĂIEREA salariilor: „Nu dorim, dar vom umbla la cheltuieli. Asta vom face!“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Florin Citu, ministrul Finanțelor   Foto: Crișan Andreescu
Florin Citu, ministrul Finanțelor Foto: Crișan Andreescu
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a vorbit despre posibilele tăieri de salarii ale bugetarilor cu 20% și despre înghețarea salariilor demnitarilor și aleșilor locali. Vezi ce a spus. 

Invitat la Realitatea Plus, ministrul finanțelor, Florin Cîțu a vorbit despre tăierea și înghețarea salariilor în 2021. Iată ce a spus acesta:

„Tăierea salariilor nu este o variantă. În perioadă de criză economică nu poți să îți omori singur economia. Taxe mai mari sau tăieri de salarii sunt măsuri greșite, dar vom face ce am făcut și în acest an. E adevărat că vom umbla și la cheltuieli și ne vom uita și acolo, pentru că trebuie redus deficitul bugetar. Anul acesta, prin reorganizare și prin digitalizare am economisit 134 de milioane de lei, cheltuieli de personal. Se poate face!

Totodată, nu avem nevoie de taxe. Noi am scos taxe în 2020 și totuși, după zece luni de zile avem venituri mai mari decât anul trecut. Mâine, la ora 14, voi avea o conferință de presă pe execuția bugetară, după 10 luni, și voi prezenta mai multe detalii. Soluția liberală a funcționat și în perioadă de criză. Economia a picat cu 4.2% față de o creștere economică de anul trecut de 4.2. O diferență de 8 procente“, a precizat Florin Cîțu.

Înghețarea salariului minim, o soluție?

„Anul acesta am înghețat salariile demnitarilor și ale aleșilor locali și nu am fost văzut cu ochi buni. Vă spun că este ceea ce se va întâmpla și anul viitor. Demnitarii și aleșii locali vor avea salariile înghețate și în 2021“, a conchis ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel