Cîțu, bâlbe după revocarea lui Nazare. A fost informat BPN al PNL? ”Este decizia premierului”/ Orban: Nu am fost anunțat
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 08 iul, 12:32
WhatsApp
foto gov.ro
Premierul Florin Cîțu a fost solicitat să clarifice revocarea din funcție a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare. 

Florin Cîțu a anunțat că după o discuție cu membrii coaliției ”marți seara”, în care i-a anunțat că a cerut demisia ministrului Finanțelor Publice, a urmat o nouă discuție ”astăzi, la prima oră” despre revocare. Propunerea interimară pentru Finanțe este chiar el, Florin Cîțu. ”Dl. ministru Nazare a avut posibilitatea să-și dea demisia, a preferat să fie revocat” a afirmat Florin Cîțu. ”TOȚI liderii coaliției au fost informați de marți după-amiază” a întărit Cîțu. 

Atât Ludovic Orban, în calitate de președinte al PNL, cât și Alina Gorghiu, susținătoare a lui Florin Cîțu, în lupta pentru șefia PNL, au declarat că nu știu despre această informație, astăzi, în urmă cu puțin timp: ”Nu am fost anunțat de revocarea ministrului Finanțelor” - Ludovic Orban; ”Niciun fel de remaniere nu se va face fără o discuție cu liderii coaliției” - Alina Gorghiu. 

Despre declarația lui Ludovic Orban, care a spus că nu știe despre revocarea ministrului Finanțelor, Florin Cîțu a spus, din nou, că a vorbit marți cu toți liderii coaliției, cât și-n această dimineață. 

Cât despre motivele pentru revocarea lui Alexandru Nazare, Florin Cîțu a răspuns că ”decizia am luat-o după o analiză pe care am făcut-o la șase luni, așa cum am spus.” El a adăugat că ”avem proiecte întârziate la Ministerul Finanțelor, importante pentru a atrage fonduri europene, cât și pentru eliminarea evaziunii fiscale, din păcate, acolo sunt cele mai mult proiecte întârziate”. 

G Ad:

”Mă voi asigura că toate proiectele întârziate sunt repornite și vom corecta câteva dintre greșeli imediat” a mai spus Cîțu. Premierul nu a spus despre ce proiecte de vorba, dar nici care sunt greșelile de corectat. 

Întrebat dacă adevărata miză constă în banii pentru primarii PNL, Florin Cîțu a răspuns că ”miza e o guvernare bună, eliminarea evaziunii fiscale și atragerea de fonduri UE”. 

Vezi și: EXCLUSIV  REMANIERE Guvern. Cinci MOTIVE pentru care Cîțu nu-l mai vrea pe Nazare la Finanțe. Elena Cristian, informații de CULISE

Cât despre motivele care au stat la baza refuzului demisiei lui Alexandru Nazare, Florin Cîțu a dat un răspuns ironic și tăios: ”Poate să aibă, în sfârșit, o conferință de presă, după șase luni, și o să aflăm (n.r. de ce a refuzat să-și dea demisia)”. 

”Sunt câteva lucruri care trebuie corectate” a spus Cîțu, care a afirmat că s-ar putea să trimită Corpul de Control la Finanțe. Întrebat când a prezentat liderilor coaliției cererea de demisia și dacă conducerea PNL știe de remaniere, Florin Cîțu a spus că ședința coaliției a fost în timpul zilei, fiindu-i complicat să participe. Cât despre votul care trebuia dat în Biroul Politic Național al partidului pentru remaniere, Cîțu a spus că ”este decizia și atributul premierului de a lua această decizie, au fost informați liderii coaliției, niciunul dintre ei nu s-a opus.”

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro