Cîțu și-a depus mandatul din funcția de președinte al Senatului / update
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Florin Cîțu ar urma să fie schimbat, miercuri, de la șefia Senatului.

Florin Cîțu ar urma să fie schimbat, miercuri, de la șefia Senatului, potrivit unor surse citate de Mediafax. Cel mai probabil, Alina Gorghiu, vicepreședinte al Senatului, va prelua interimar șefia acestei camere a Legislativului.

De menționat că Florin Cîțu a fost schimbat, marți, și din funcția de lider al PNL Sector 3.

UPDATE 1: Florin Cîțu și-ar fi depus mandatul din funcția de președinte al Senatului, potrivit unor surse citate de Mediafax.

UPDATE 2: „Președintele Senatului, Florin Cîțu, și-a anunțat demisia”, a spus liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Citește și / Sorin Grindeanu preia interimatul la Ministerul Agriculturii

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care ia act de demisia lui Adrian Chesnoiu și îl desemnează pe Sorin Grindeanu ministru al agriculturii și dezvoltării rurale, interimar.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 27 iunie 2022, următoarele decrete: Decret prin care se ia act de demisia domnului Adrian-Ionuț Chesnoiu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului și Decret de desemnare a domnului Sorin Mihai Grindeanu, viceprim-ministru, ministrul transporturilor şi infrastructurii, ca ministru al agriculturii și dezvoltării rurale, interimar”, informa Administrația Prezidențială.

Adrian Chesnoiu anunța că demisionează de la Ministerul Agriculturii și se autosuspendă din PSD. El cerea vot pentru ridicarea imunității parlamentare: „Nu am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă”.

DNA a anunțat joi că a transmis procurorului general al PICCJ referatul în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, deputat în Parlamentul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel