Data actualizării:
Data publicării:

Cîţu anunţă plafonarea preţurilor la energie. Când se ia măsura

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României

Florin Cîţu a anunţat că PNL şi Guvernul vor susţine plafonarea preţurilor la energie în România. 

Alegeri prezidentiale 2024

"Am văzut evoluția prețurilor în ultima perioadă și am luat decizia ca PNL și Guvernul să susțină plafonarea prețurilor la energie în România. Va fi o decizie luată în prima ședință de guvern după ce se va rezolva criza. Deci vom susține plafonarea prețurilor la energie la prețurile pe care le vedem în această perioadă. De aceea, avertizez toate companiile care vor să profite de acest anunț în perioada următoare să nu se chinuie, pentru că vom folosi plafonarea la prețurile actuale. Vă mulțumesc!", a declarat Florin Cîţu după şedinţa de Guvern. 

Conform Antena 3, Florin Cîţu le-ar fi spus reporterilor prezenţi la Guvern că vrea acord parlamentar cu mai multe partide. 

"Spune dânsul că pentru pensii va discuta cu PSD, pentru PNRR cu USR şi că astfel va avea într-o zi o majoritate, în altă zi o altă maoritate", a declarat Radu Tudor, care cita mesaje din partea reporterului Antena 3 de la Guvern. 

Mircea Coşea, analiză fulger

Liberalizarea prețurilor la energie și gaze în România a fost analizată de către profesorul Mircea Coșea, analist economic, în interviul acordat lui Val Vâlcu, pentru DCNews. 

”România nu e o țară comparabilă cu alta, e total diferită de altele. Ceea ce se întâmplă în România eu n-am mai întâlnit. Liberalizarea în România a însemnat, de fapt, libera posibilitate a furnizorilor să ridice cât doresc prețul și, oricum, o vor face prin cartelare sau prin alte forme. Statul nu ia noi măsuri de plafonare, pentru că nu au capacitatea sau puterea să se lupte cu furnizorii sau chiar statul face așa ceva și nu se poate lupta statul cu statul. Măsurile pe care le iau sunt de butaforie economică, n-au efecte și nu pot fi aplicate. Legea de protecție a consumatorului vulnerabil se aplică îngrozitor de greu, pentru că cere o activitate birocratică pe care nu o putem controla, nu avem nici informatizarea, nici mijloacele necesare. Gândiți-vă ce înseamnă să controlezi ce a scris un om pe 14 pagini - cel care a știut să scrie- ce are el în casă și cum valorifici și pe ce reguli de control.” a spus profesorul de economie Mircea Coșea, pentru DCNews. 

Vezi mai mult aici: Facturile la gaze și lumină vor crește enorm. Coșea: Unii nu vor mai plăti, alții nu vor mai mânca. 2022 va fi mult mai complicat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel