Certificat verde pentru TOATE activitățile economice, anunță Cîțu, Ce spune de carantinarea Bucureștiului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul interimar trimite la Parlament proiectul de lege prin care angajaţii din sănătate care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 şi care nu au trecut prin boală vor fi nevoiţi să se testeze pe banii lor. 

"Alături de alţi membri din Guvern, dl Kelemen Hunor, dl Cseke Attila şi dl Lucian Bode, am semnat un proiect de lege pe care îl vom depune la Parlament. Pe scurt, persoanele angajate care nu sunt vaccinate şi nu au trecut prin boală, din sistemul de sănătate public şi privat, vor trebui să se testeze pe banii proprii. Este valabil şi pentru cei din aviaţie şi IGSU, propunerea a venit de la domnul Lucian Bode. Dacă nu ar fi trecut moţiunea de cenzură, proiectul de lege ar fi fost aprobat în şedinţă de Guvern şi trimis Parlamentului în procedură de urgenţă", a declarat Florin Cîţu la finalul şedinţei de Guvern. 

Certificatul verde, obligatoriu la locul de muncă? 

"Nu vorbim de carantinare (n.r pentru Bucureşti şi Ilfov), dar ne uităm la măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Una ar fi impunerea certificatului verde pentru orice activitate din România. Cred că, dacă vrem să avem economia deschisă, e o măsură care ar ajuta foarte mult. Nu am discutat de reducerea orelor de activitate în weekend pentru diverse sectoare", a mai declarat Florin Cîţu. 

Întrebat recent dacă certificatul verde ar putea deveni obligatoriu peste tot, Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, a dat exemplul occidentului. 

„Eu pot să vă spun că în Occident, în foarte multe locuri, instituții, localuri se intră cu acest certificat digital. Așa este. Și dacă noi ne dorim o țară ca afară, atunci trebuie să începem să ne și purtăm ca mentalitate ca afară. În Bruxelles poți fi oricine, din orice țară, dacă nu ai certificat digital, poți să vii și cu pașaport diplomatic, poți să fii și ministru, ești controlat și este corect, pentru că nu scrie pe nimeni că, dacă este ministru, nu poate fi purtător de virus. Toți putem să fim purtători, toți putem să ne infectăm”, a răspuns ministrul interimar al Sănătății.

Potrivit lui Cseke, dacă ”ei au început această chestiune” (țări din Occident - n.r.), se va merge în această direcție și în România, pentru că trebuie susținută partea de vaccinare, iar apoi normalitatea: ”Normalitate este să ne vaccinăm, să credem în știința medicală. Mergem la doctor și așteptăm o soluție, să ne prescrie ceva ca să ne vindecăm. Este exact același lucru, doar că aici este preventivă, e înaintea bolii, nu mergem să ne vaccinăm după ce ne-am îmbolnăvit”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel