Data publicării:

Cîrstoiu contraatacă după Nicușor Dan a recunoscut la podcastul lui Micutzu că în cazul unui cutremur similar cu cel din 1977 vor fi mii de morți

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp
Agerpres
Agerpres

Doctorul Cătălin Cîrstoiu l-a atacat pe Nicușor Dan după ce primarul general a afirmat în podcastul lui Micutzu că vor fi cel puțin la fel de mulți morți ca în 1977 în cazul unui cutremur major. 

Primarul Nicușor Dan a declarat în podcastul lui Micutzu că în prezent aproximativ 8.000 de clădiri din București sunt cu potențial risc seismic iar aproximativ 2.000 sunt în clasele I și II. Acest lucru înseamnă că în cazul unui cutrumur major situația ar fi dezastruoasă la nivel de victime.

„Nicușor Dan a precizat că în București sunt 8 mii de clădiri cu potențial risc seismic iar în cazul unui cutremur major de peste 7 grade pe Richter numărul victimelor ar fi uriaș.

Acesta este Primarul Bucureștiului! Un observator senin al potențialelor mii de victime ale unui cutremur. Domnule Dan, sunteți primar. Primar general. Al Capitalei României. Sunteți în această funcție să faceți, să acționați, să preveniți! Nu să stați cu mâinile în sân și să constatați mecanic, robotic, cum vor cădea peste oameni clădirile neconsolidate din incompetență și nepasare. Noi salvăm oameni la spital, ne asigurăm zi de zi că nu se întâmplă tragedii. Oamenii nu sunt cifre, domnule Dan!”, a transmis Cătălin Cârstoiu, pe pagina personală de Facebook.

Cutremurul din 1977

În seara zilei de vineri 4 martie 1977, România a fost zguduită de un puternic cutremur cu o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter, având epicentrul în Munţii Vrancei. Potrivit Agerpres, precedentul mare seism din secolul al XX-lea produs în România avusese loc la 10 noiembrie 1940, având o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter.

Cutremurul din 4 martie 1977, produs la ora 21.21, a avut o magnitudine Mw (magnitudine-moment) de 7,4 şi s-a produs la o adâncime de 94 km.

Cutremurul a provocat cele mai mari pagube produse de un fenomen natural din istoria României: la nivel naţional 1.578 de persoane şi-au pierdut viaţa (1.424 în Bucureşti) şi 11.321 de persoane au fost rănite (7.598 în Bucureşti). Un număr de 32 de clădiri de înălţime mare sau medie s-au prăbuşit în Capitală, 32.900 de locuinţe au fost grav avariate la nivel naţional, aproximativ 200.000 de oameni fiind direct afectaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel