Cieșele sunt o surse extrem de importantă de vitamine și antioxidanți. Fructele, care se găsesc acum în orice piață, previn cancerul și bolile cardiovasculare, pentru că sunt o armă puternică împoriva colesterolului. Specialiștii susțin că 500 g de căpșune pe zi poate reduce nivelul colesterolului total cu 8%, al colesterolului rău cu 13% și al trigliceridelor cu 20%.
Mai multă vitamina C decât portocalele
Deși pare greu de crezut, cireșele au mai multă vitamina C (50 mg la 100 g) decât portocalele. Pigmeniții care dau culoarea fructelor au acțiune antioxidantă, protejând celulele de radicalii liberi. În acest fel contribuie la împiedicarea formării plăcilor de aterom și a depozitelor de lipide pe artere, conform Libertatea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă