Circul București, sancționat din cauza animalelor care nu au fost relocate
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Animale evadate de la zoo
Animale evadate de la zoo
Primăriei Capitalei face prcizări, după ce în spațiul publica apărut o filmare în care se pot vedea câteva animale  în cuști în curtea Circului Metropolitan București.

Animalele filmate sunt tigri siberieni, care au fost nascuti in captivitate in Europa, deci perfect adaptati conditiilor climatice de pe acest continent.

Mai mult decat atat, bunastarea animalelor aflate inca la Circul Metropolitan Bucuresti nu presupune doar mancare si apa, ci si activitate fizica, miscare, care nu poate fi facuta decat in spatii exterioare cladirii, in spatii speciale, amenajate si securizate pentru animalele respective. Si leul aflat inca la Circul Metropolitan este nascut in captivitate, deci absolut adaptat conditiilor meteorologice din Europa.

Mentionam ca la inceputul anului trecut, conform HCGMB 169/2017, s-a interzis folosirea animalelor in circuri in Municipiul Bucuresti si, desi marea majoritate a animalelor a fost relocata in gradini zoologice, o parte din acestea se afla inca la Circul Metropolitan Bucuresti.

[citeste si]

Subliniem faptul ca Circul Metropolitan Bucuresti are in continuare angajat atat un medic veterinar care urmareste starea de sanatate a animalelor, cat si dresorii si ingrijitorii care s-au ocupat in trecut de animale, de cand acestea au venit in circ. Acestora nu le-a incetat contractul de munca, tocmai pentru a putea sa se ocupe in continuare de bunastarea animalelor care nu au fost inca relocate.

Cu toate acestea, conducerea Circului Metropolitan Bucuresti va fi sanctionata, pentru ca nu a grabit relocarea tuturor animalelor, asa cum s-a stabilit dupa aprobarea HCGMB 169/2017 si pentru ca nu a amplasat o copertina peste custile din exterior, care sa protejeze animalele de ploaie si ninsoare, chiar daca acestea petrec un timp limitat in respectivele custi.

Precizam ca in perioada imediat urmatoare toate animalele de la Circul Metropolitan vor fi trimise la Gradina Zoologica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel