Data publicării:

Degustări cu pralina-probiotic cu zeama de varză şi lapte fermentat, la târgul Chocolate Saga din București

Autor: Claudia Calotă | Categorie: Stiri
WhatsApp

Pralina-probiotic cu zeama de varză şi lapte fermentat sau ciocolată explozivă pot fi degustate, în acest weekend, la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul târgului Chocolate Saga, ediţia de Paşti.

Potrivit organizatorilor, cele trei zile de târg ( 21 -23 martie ) vor fi animate de ateliere practice şi demonstraţii la care se poate participa gratuit. Astfel, vizitatorii vor putea învăţa cum se fac pralinele, procesul bean-to-bar (de la bob de cacao la tabletă, n.r.), sculpturi şi figurine tematice.

'Realitatea este că ciocolata românească este spectaculoasă, atât din punct de vedere al lucrării estetice, cât şi atunci când vorbim de gust şi de sănătate. Peste 50% dintre expozanţi aduc în expoziţie produse sănătoase, printre care şi pralina-probiotic, făcută cu zeamă de varză şi lapte fermentat de unul dintre cei mai talentaţi şi premiaţi ciocolatieri români', susţine Adina Istrate, organizator al evenimentului.

De asemenea, ciocolatierii vor aduce, pe lângă gusturi inedite, şi multe figurine şi statui din ciocolată făcute cu o iscusinţă, iar în premieră va putea fi degustată şi ciocolata explozivă precum şi ciocolatele Carpaţi şi Dunărea, care au detronat ciocolata Dubai, potrivit organizatorilor.

Nu vor lipsi colecţiile de ouă de Paşti din ciocolată şi figurine tematice, praline Sakura cu flori de cireş, colecţii cu flori de primăvară sau colecţia dedicata Japoniei cu alge miso. Conform sursei citate, vizitatorii târgului vor găsi şi ciocolată de post.

Piaţa ciocolatei din România se ridică în prezent la 600 de milioane de euro, iar producţia locală la 50-60 de milioane, adică doar 10% din consum se produce local, restul fiind import. Deşi în creştere faţă de anii trecuţi, doar 60.000 de tone de ciocolată se procesează anual România.

România ocupă locul 10 în topul celor mai mari consumatori de ciocolată, cu 4,95 kg/locuitor, în creştere cu 40% faţă de 2021, când era de doar 3,5 kg/locuitor. În 2023, consumul de ciocolată premium a înregistrat o creştere cu peste 50%. Programul târgului Chocolate Saga va fi de vineri, orele 12:00, până duminică, orele 18:00. Biletul de intrare costă 20 lei, iar copiii sub 10 ani şi persoanele cu dizabilităţi beneficiază de intrare gratuită, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel