Data publicării:
Ciorbă de varză. Rețeta delicioasă de post
Ciorba de varză poate reprezenta un fel de mâncare potrivit în perioada postului. Iată cum se prepară.
Ingrediente
1 varză acră medie
1 morcov
1 ceapă
2 cartofi
1 rădăcină păstârnac
1 lingurita cimbru uscat
2 roşii în bulion
1/2 litru zeamă de varză
1 lingură ulei
Cum se prepară
În funcţie de cât este de sărată varza, aceasta se lasă la desărat în apă rece cu o seară înainte sau doar pentru câteva ore, potrivit retete.unica.ro. Apoi se taie fideluţă.
În oala de fiert ciorba, se adaugă uleiul şi se pune la călit ceapa tăiată mărunt, morcovul trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari, la fel şi păstârnacul. Se lasă puţin să se înmoaie şi se adaugă varza şi cartofii cubuleţe. Se pune apă în funcţie de cât de groasă vrei să iasă ciorba de varză şi se lasă la fiert.
Se adaugă roşiile fără pieliţe, zeama de varză şi se mai lasă să dea un clocot. Când ciorba de varză este gata, deasupra se presară cimbrul uscat şi se stinge focul.
Vezi și: Supă cremă de ciuperci. Rețeta de post
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News