Data publicării:
Ciorbă de văcuță. Rețeta clasică
Vrei să te bucuri de o delicioasă ciorbă de văcuță? Atunci, mergi în bucătărie și apucă-te de treabă. Iată rețeta...
Ingrediente
500 g carne de vită
2 cartofi medii
3 morcovi
1 ceapă mare
1 ţelina medie
1 păstârnac
2 ardei
o mână de fasole verde
3 linguri pastă de tomate
3 linguri leuştean
3 linguri ulei
300 ml borş
sare (după gust)
Cum se prepară
Taie carnea cubuleţe şi pune-o la fiert în apă, cu puţină sare. Spumează carnea periodic, până ce supa rămâne limpede. În răstimp, toacă legumele (le poţi da pe răzătoare sau le poţi tăia cubuleţe). Căleşte ceapa tocată mărunt în 3 linguri de ulei, adaugă morcovul, ţelina şi păstârnacul, potrivit retetepractice.ro. După 1-2 minute, pune toate legumele (cu tot cu ulei) în supa de vită, împreună cu cartofii tăiaţi cuburi. După 25 de minute, adaugă ardeiul în ciorbă, iar după 5 minute completează cu pasta de tomate şi borşul. Când ciorba a dat bine în clocot, potriveşte de sare şi adaugă leuşteanul. Serveşte ciorba de văcuţă cu smântână.
Vezi și: Cea mai bună rețetă de brioșe pufoase
Rețetă dietetică de plăcintă. Cori Grămescu: O recomand în procesele de slăbire. Ține de foame!
BONUS: Ciorbă Tarhana. Rețeta turcească tradițională
Ingrediente
6 linguri tarhana
1 ceaşcă apă
4 linguri roşii zdrobite
6 ceşti supă de pui
3 linguri unt
mentă proaspătă, tocată
Cum se prepară:
Se înmoaie tarhanaua în ½ ceaşcă apă și se lasă să stea 2 ore, până de dizolvă. Se toarnă într-un vas înalt, în care se adaugă restul ingredientelor. Roşiile trebuie decojite. Se amestecă constant, la foc mic, fiind o supă cremă. Pentru o consistenţă mai mult sau mai puţin densă, se adaugă apă, după preferinţe, se sărează. Se pune în boluri mici, se presară mentă proaspătă.
Vezi și: Paste nemțești la cuptor. Rețeta delicioasă din Germania
Idee pentru masa de prânz când ții dietă. Cori Grămescu, rețeta: Totul a fost gata in 30 de minute
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News