Ciorbă de roșii. Rețeta perfectă în zilele caniculare. Te răcorește instant
Dacă vrei să mânânci o ciorbă bună și răcoritoare, ți-o recomandăm pe cea de roșii. Iată cum se prepară.
Ingrediente
1 kg roşii
1 ţelină rădăcină
1 dovlecel
2 ardei roşii
2 morcovi
1 ceapă
sare
piper
2 lingurite ulei
100 g fulgi de ovăz
1 legatura pătrunjel verde
Vezi și: Top 3 ciorbe adorate de români. Rețete tradiționale delicioase
Cum se prepară
Se curăţă şi se spală toate legumele. Se pun la fiert cu apă şi sare, la foc mic, acoperite cu un capac. Dovlecelul se pune la o jumătate de oră după ce au fiert celelalte legume, ca să nu se zdrobească, potrivit retete.unica.ro. Se verifică dacă au fiert toate legumele. Ceapa şi ţelina se dau deoparte, iar roşiile, morcovii, dovlecelul şi ardeii se pasează foarte fin cu blenderul şi se amestecă cu zeama în care au fiert.
Se pun din nou pe aragaz să mai fiarbă 20-30 de minute, să dea în câteva clocote. Se potrivesc cu sare, piper şi se mai adaugă puţin ulei. Ciorba de roşii se ornează cu pătrunjel verde şi busuioc şi se serveşte cu crutoane de pâine cu usturoi. Pentru un plus de gust, poți presăra deasupra ciorbei parmezan ras sau cubulețe de brânză feta.
În zilele toride de vară, poate fi servită rece. Este foarte răcoritoare!
Dacă vrei să încerci și o altă rețetă ușoară, pentru zilele călduroase, poți prepara o ciorbă de pește.
Ciorbă de pește
Ingrediente
- 170 g file de somon
- 1 lingură capere
- 1 ceapă
- 1 castravete murat
- 1 cățel de usturoi
- 1 morcov mediu
- 500 ml apă
- un vârf de linguriță de chimen
- o frunză de dafin
- 2 linguri de măsline negre și verzi tăiate rondele
- 1 lingură pastă de roșii
- 1 linguriță țelină uscată
- 3 linguri ulei de floarea-soarelui
- condimente și smântână după gust
Cum se prepară
Pisați usturoiul. Curățați și tăiați ceapa cubulețe. Spălați, curățați și dați prin răzătoare morcovul. Puneți într-un wok (sau într-o tigaie mai mare) uleiul, ceapa, usturoiul, morcovul și prăjiți puțin legumele la foc încet, amestecând din când în când, potrivit retete-usoare.info.
Tăiați măslinele rondele subțiri. Tăiați mărunt castravetele murat. În cratița cu legume prăjite, adăugați măslinele, caperele, pasta de roșii și lăsați totul să se înăbușe timp de un minut. Luați o cratiță, turnați în ea apă, puneți compoziția din wok și condimentați. Dați în clocot.
Spălați fileul de somon și tăiați-l bucăți. Dacă vreți puteți să puneți mai mult pește. În apa care fierbe, puneți somonul, frunza de dafin și țelina. Fierbeți până ciorba este gata.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News