Ingrediente
- 3 morcovi
- 1 lingura făină
- 100 g orez bob rotund
- 1 ceapă
- 600 g carne tocată
Pentru perişoare
- 1 litru zeamă de varză sau castraveţi în saramură
- 2 roşii în bulion
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă
- 1 ardei gras verde
- 1/2 ţelină mică
- 1 rădăcină pătrunjel
- praf de sare
- 2 ouă
- 1/2 legătură pătrunjel
Cum se prepară
Toate zarzavaturile pentru ciorba de perișoare se curăţă, se toacă mărunt sau se trec prin răzătoare. Se pun la călit în oala în care va fierbe ciorba. După ce s-au înmuiat, se pun la fiert în apă cu sare, potrivit retete.unica.ro.
Între timp, pentru perişoare se amestecă toate ingredientele. Se pune la călit ceapa, apoi se adaugă orezul (prefiert). Se lasă pentru un minut pe foc, după care se adaugă apă și se lasă să clocotească pentru câteva minute. Carnea tocată se amestecă cu orezul, oul, verdețurile tocate, sare și piper. Apoi, între palmele umezite se formează mici perişoare.
Odată ce legumele sunt fierte, se pun perişoarele una câte una, cu grijă şi zeama cu care se acreşte. Se lasă la fiert aproximativ 10 minute până ce perişoarele se ridică la suprafaţă. Ciorba de perişoare se gustă de sărat şi acru, se trage de pe foc şi se pune pătrunjelul fin tocat.
Dacă ciorba a ieșit prea acră, o poți repara adăugând ingrediente dulci, smântână lichidă sau puțin bicarbonat de sodiu. Pentru un plus de aromă, în ciorba de perișoare poți adăuga și un ardei iute tocat mărunt, chiar de la începutul gătirii.
BONUS: Ciorbă de văcuță. Rețeta clasică
Ingrediente
500 g carne de vită
2 cartofi medii
3 morcovi
1 ceapă mare
1 ţelina medie
1 păstârnac
2 ardei
o mână de fasole verde
3 linguri pastă de tomate
3 linguri leuştean
3 linguri ulei
300 ml borş
sare (după gust)
Cum se prepară
Taie carnea cubuleţe şi pune-o la fiert în apă, cu puţină sare. Spumează carnea periodic, până ce supa rămâne limpede. În răstimp, toacă legumele (le poţi da pe răzătoare sau le poţi tăia cubuleţe). Căleşte ceapa tocată mărunt în 3 linguri de ulei, adaugă morcovul, ţelina şi păstârnacul, potrivit retetepractice.ro. După 1-2 minute, pune toate legumele (cu tot cu ulei) în supa de vită, împreună cu cartofii tăiaţi cuburi. După 25 de minute, adaugă ardeiul în ciorbă, iar după 5 minute completează cu pasta de tomate şi borşul. Când ciorba a dat bine în clocot, potriveşte de sare şi adaugă leuşteanul. Serveşte ciorba de văcuţă cu smântână.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cine a fost iubirea secretă a lui Toma Caragiu. Din cauza ei actorul a intrat în depresie și a stat închis în bibliotecă zile la rând
- România e cu un pas înainte față de țările Schengen. Despescu: Toți apreciază modelul românesc. Suntem bifați ca model de urmat / video
- Corneliu Ștefan: În Dâmbovița s-au pornit motoarele în cel mai mare proiect cu fonduri europene din istoria Regiunii Sud-Muntenia
- Air Schengen și nu prea. Românii, controlați pe aeroporturile din Paris și Viena. Klaus Iohannis anunță "o discuţie foarte serioasă"
- Răsturnare de situație la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Ce a decis familia pentru cel supranumit „Stăpânul Moldovei“
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Tânărul întors din Olanda care și-a deschis grădină cu lalele pe 2.000 de mp. Accesul pentru public este liber, iar ședința foto profesională e inclusă
- Visul gălățenilor a devenit realitate. A fost lansată nava de pasageri
- Scenariul lui Adrian Năstase privind războiul din Ucraina / video
- Ninge în mai multe zone din România. Imaginile zilei, cu pomii înverziți acoperiți de zăpadă, după temperaturi de peste 30°C / foto și video în articol