Ciorbă de lobodă roșie. Rețetă delicioasă, numai bună de încercat în post
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ciorbă de lobodă roșie. Rețetă delicioasă, numai bună de încercat /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Ciorbă de lobodă roșie. Rețetă delicioasă, numai bună de încercat / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O ciorbă de lobodă roșie este tot ce aveți nevoie, dacă țineți post. Se face ușor, este gustoasă și plină de vitamine. Dacă nu aveți lobodă proaspătă, puteți folosi loboda congelată sau loboda de la borcan.

Rețeta de ciorbă de lobodă, cu leuștean și orez, este excelentă de preparat primăvara sau vara. Însă, nu este nimic greșit dacă o pregătiți iarna. Este perfectă de consumat în postul Crăciunului, pentru că este vitaminizantă și întărește organismul . Veți face față cu brio răcelilor și vă veți bucura de o stare perfectă de sănătate, dacă mâncați această ciorbă delicioasă în sezonul rece. Pentru a nu mai lungi vorba, haideți să trecem la treabă! În rândurile de mai jos aveți ingredientele și modul de preparare ale ciorbei de lobodă roșie. Spor la gătit!

Ciorbă de lobodă roșie: Ingrediente și mod de preparare

Pentru această rețetă, aveți nevoie de: trei litri de apă, un castron plin cu lobodă (verde și roșie), un borcan de roșii în suc propriu, o ceapă mare tăiată cubulețe, 50 de grame de orez, un ardei mare tăiat cubulețe, un morcov mare tăiat cubulețe, o legătură generoasă de leuștean, borș (după gust) și o linguriță rasă de sare.

Pentru început, puneți apa la fiert. Adăugați ceapa, ardeiul gras și morcovul. Dacă doriți, puteți adăuga și rădăcină de pătrunjel, rădăcină de țelină, rădăcină de păstârnac sau zarzavat. După ce ați pus toate legumele în apă, lăsați-le la fiert. Veți obține o zeamă delicioasă!

Apoi, adăugați orezul spălat. Dacă preferați, puteți folosi și 200-300 de grame de cartofi, tăiați cubulețe, paste sau tăieței de casă. Puteți pune acum și roșiile în suc propriu, după care lăsați totul să fiarbă timp de zece minute.

În cazul în care considerați că este necesar să mai adăugați apă, aveți grijă ca aceasta să fie călduță întotdeauna. În final, ar trebui să iasă zece porții de ciorbă.

Când observați că orezul a fiert, adăugați borș și o linguriță de sare rasă. După ce a dat în clocot, gustați și completați cu borș sau cu sare, dacă mai este nevoie, scrie BZI.

Ciorba poate fi acrită cu zarzăre sau corcodușe

Acum, că ciorba este gata, puteți opri focul. Puneți loboda și leușteanul și lăsați totul să se înmoaie. Dacă nu aveți borș, puteți acri ciorba cu fructe acre: corcoduşe, zarzăre, caise, agurida sau frunze de măcriş.

În același mod se prepară și ciorba de ștevie, urzici sau spanac. În cazul în care nu țineți post, puteți sparge câteva ouă în ciorbă. Se vor poșa și vor fi extraordinare. De asemenea, în farfurie puteți pune și câte o lingură de smântână.

Serviți ciorba de lobodă roșie caldă sau rece, cu mămăligă sau cu pâine. O puteți savura alături de ceapă verde sau uscată.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel