Data publicării:
Ciorbă de găină cu tăieței. Rețeta perfectă după mesele grele de Sărbători
Ciorba de găină este fix ce îți trebuie după mesele grele de Sărbători. Iată cum se prepară....
Ingrediente
- găină sau pui mare 1 buc
- morcovi 2 buc
- ceapă 3 buc
- țelină medie 1/4
- rădăcină de păstârnac 1 buc
- rădăcină de pătrunjel 1 buc
- ardei gras galben 1 buc
- ardei gras verde 1 buc
- ardei gras roșu 1 buc
- borș 1 litru
- suc de roșii 400 ml
- gălbenuș de ou 3 buc
- făină 50 g
- pătrunjel 1 legătură
- leuștean 1 legătură
- sare
Cum se prepară
Curățați și spălați bine găina/puiul. Tăiați în bucăți potrivite. Puneți-o la fiert în apa rece. Adăugaţi 1-2 linguriţe de sare după preferinţe. Luați spuma până nu se mai formează. Lăsați să fiarbă 60 de minute cu capacul pus la foc mic. Este gata când carnea trebuie să se desprindă ușor de pe oase, potrivit ideideretete.net.
Între timp, pregătiţi tăiţeii. Într-un castron puneţi făina, cele 3 gălbenușuri și puţină sare. Frământați timp de 15 minute. Faceți din aluat o bilă, acoperiți-o cu folie. Lăsați-o 30 de minute. Pe blatul de lucru presărați făină și cu sucitorul transformați bila într-o foaie foarte subțire. Împăturiţi foia sub formă de sul. Tăiați apoi fâşii foarte subțiri. Răsfiraţi tăiţeii și lăsați-i să se odihnească aproximativ 30 de minute sau până le vine rândul să-i puneţi în ciorbă.
Curățați și tocați mărunt legumele. Când carnea este fiartă, adăugați legumele tocate în ciorbă şi fierbeţi încă 30 de minute. Adăugați apoi borșul fiert în prealabil și sucul de roșii. Fierbeți pentru încă 7 minute. Adăugați tăiețeii și mai fierbeţi 4 minute. Opriți focul și adăugați pătrunjelul şi leuşteanul. Acoperiți cu un capac pentru 10 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News