Data publicării:

Cioloș, răspuns după provocarea lui Vâlcu

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Cioloș și vaccinarea
Cioloș și vaccinarea
Val Vâlcu îi lansase o provocare lui Dacian Cioloș.    

"M-a provocat doamna doctor Adriana Pistol să spun ce conţine vaccinul anti COVID-19. E ca şi cum aş spune ce conţine o poliţă CASCO. Este asigurarea că în caz de accident, vei avea protecţie. Dacă mergi la risc, e posibil să nu te întâlneşti niciodată cu un astfel de ghinion. Dar tot aşa de probabil este ca atunci când ai daună totală să regreţi faptul că nu te-ai asigurat înainte. Ăsta e vaccinul. Îl provoc pe Dacian Cioloş, dată fiind responsabilitatea pe care o are în funcţia de preşedinte RENEW Europe, să spună şi dânsul ce reprezintă vaccinul", spunea Val Vâlcu, în luna iunie, după ce fusese provocat de medicul Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Între timp, Dacian Cioloș nu ne-a spus ce conține vaccinul, dar măcar s-a vaccinat împotriva coronavirusului, după o lungă vreme în care a avut dubii privind imunizarea.

Cioloș și vaccinarea în 2016

În 2016, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii la acea dată, spunea, conform unor surse, în cadrul unor discuţii informale că Dacian Cioloş s-a opus Legii Vaccinării, cerând Guvernului să nu se grăbească. 

Patru ani mai târziu, în 2020, la dezbaterea de la Digi 24, la care au participat candidații la alegerile parlamentare, Dacian Cioloș a fost întrebat dacă se vaccinează împotriva Covid-19. 

”Voi lua decizia după ce toate informațiile pertinente vor fi prezentate de oameni competenți legat de vaccinurile apărute, de efecte adverse, ca să nu alimentăm teorii ale conspirației”, a zis Dacian Cioloș. 

În acel context, Victor Ponta i-a recomandat lui Dacian Cioloș să-l întrebe pe Gregorian Bivolaru dacă este de acord cu vaccinarea. Prin februarie, când a fost întrebat dacă s-a vaccinat, și atunci a inventat o scuză și a spus că... nu i-a venit rândul. Dar îi venise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel