Cioloș, înlocuit la vârful Renew Europe de francezul Stéphane Séjourné. Marius Tudor, PE: Românii vor rămâne și mai săraci
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cioloș, înlocuit la vârful Renew Europe de francezul Stéphane Séjourné. Marius Tudor, PE: Românii vor rămâne și mai săraci  / Foto: Pixabay
Cioloș, înlocuit la vârful Renew Europe de francezul Stéphane Séjourné. Marius Tudor, PE: Românii vor rămâne și mai săraci / Foto: Pixabay
Marius Tudor, consilier în Parlamentul European, a vorbit despre înlocuirea lui Dacian Cioloș de la vârful Renew Europe.

Eurodeputatul Stéphane Séjourné, influent colaborator al preşedintelui francez Emmanuel Macron, a fost ales, marţi, preşedinte al grupului politic Renew Europe, funcție deținută până acum de Dacian Cioloș. (Vezi mai mult despre acest subiect AICI). Marius Tudor, consilier politic în Parlamentul European a spus ce înseamnă această schimbare pentru România.

"Fix în ziua audierii Guvernului Cioloș, La République En Marche, partidul președintelui Franței, Emanuel Macron, și-a instalat la conducerea grupului Renew Europe din Parlamentul European noul președinte, în persoana domnului Stéphane SÉJOURNÉ, fostul consilier politic și mâna dreaptă a lui Macron în alegerile prezidențiale și un promotor și apărător vehement al drepturilor comunității LGBT, fiind într-un parteneriat civil cu purtătorul de cuvânt al Guvernului francez.

Acesta îl înlocuiește, după 2 ani de mandat, pe domnul Dacian Cioloș, singurul român președinte de grup politic din Parlamentul European. Anunțam această schimbare politică imediat după vizita grupului RE la Palatul Elysée, de la începutul lui Septembrie, acolo unde, surpinzător, noul președinte se află printre vorbitorii principali și se poziționa, prin discursul său, deja ca noul lider politic al RE. Această schimbare vine fix cu trei luni înainte ca Franța să preia Președinția Consiliului Uniunii Europene, iar Președintele Macron avea nevoie de un executant sigur și loial pentru a-și avansa prioritățile principale în procesul decizional de la nivel european.

"Ce înseamnă această schimbare pentru români?"

La seminarul de la Paris s-au trasat obiectivele și strategia RE de a juca în continuare un rol major în peisajul politic european, atât la Bruxelles, cât și în statele membre cu privire la digitalizare, industrie, comerț și economie. În plus, la Paris, s-a reafirmat, de asemenea că RE, ca a treia forță politică a Europei, este forța europeană comună pentru progresiști și liberali.

Ce înseamnă această schimbare pentru români? Simplu: Săracii vor rămâne și mai săraci căci progresismul, liberalismul, așa cum ne-a fost dat să constatăm în ultima vreme și în ciuda semnificației de la carte a curentului politic, ocolește cetățeanul simplu și nevoile sale, se concentrează doar pe avuția unora, din păcate.", a scris Marius Tudor pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel