Ciolacu s-a enervat când a auzit întrebarea lui Ciutacu: De unde să știu eu?! Nu pot să comentez cu dumneavoastră
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Aproximativ trei milioane de persoane din categorii vulnerabile urmează să primească cardurile emise pentru programul temporar „Sprijin pentru România”, care are alocat un buget de 3,1 miliarde lei, prin bugetul MIPE şi din fonduri europene nerambursabile. Însă se pare că românii mai au de asteptat.

2,8 milioane de români vor primi prin Poştă carduri de câtre 250 lei cu care îşi vor putea achiziţiona alimente. Convenţia pentru distribuirea voucherelor sociale a fost semnată, miercuri, de ministrul Marcel Ioan Boloş şi directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan.

Directorul Poştei Române a spus, la Antena 3, că distribuirea începe la începutul lunii iunie şi ar putea dura două luni. „Vom începe distribuirea lor începând cu data de 2 iunie, acum sigur că este un întreg proces și depinde foarte mult și de data la care le primim noi de la producătorii cardurilor. Dar românii ar trebui să se aştepte să le primească începând cu 2 iunie, iar procesul acesta va dura până la sfârșitul lunii iulie. Deci cele aproape 3 milioane de carduri vor fi distribuite pe o perioadă de două luni”, a spus acesta.

„Pe mine m-a stupefiat anunțul!”, a spus Victor Ciutacu, joi seară, la România TV, Marcel Ciolacu, președintele PSD, fiind prezent în studio. „După ce că sunt puțini banii, vor fi luați abia în august?!”, l-a întrebat Ciutacu pe liderul PSD. „Nu cred că șeful Poștei Române e abilitat să vorbească în numele Guvernului. Ar trebui cine este ministru de resort să-l cheme și să stea de vorbă. Astfel de anunțuri eu cred că se fac la nivel guvernamental, la nivel de ministru”, a spus Marcel Ciolacu.

„50 euro cred că reprezintă o soluție. În Germania s-au dat vreo 35 euro cred. Vreau să știți că România nu e într-o insulă, România e într-un context european. Eu, fără să intru în detalii, vă spun că Guvernul are obligația să vină cu un nou pachet economic și va veni cu un nou pachet economic”, a mai spus Marcel Ciolacu.

„Dar până vine, nu ați putea să-l aplicați pe ăsta vechi?”, a întrebat Victor Ciutacu, moment în care Marcel Ciolacu a ridicat tonul, spunând: „Nu pot să comentez cu dumneavoastră, că sunt președintele PSD-ului, președintele Camerei, să comentez ce a zis ăla de la Poștă! De unde să știu eu ce a zis?! Îmi cereți să comentez pe directorul de la Poștă?! Vă rog frumos! O să mă interesez, o să întreb și eu!”

„Să-i liniștiți pe români sau să-i îngrijorați pe români. Eu nu vă cer să comentați”, a zis, ulterior, Victor Ciutacu.

„Guvernul trebuie să aplice ce s-a hotărât, să aplice cât mai repede! Ai o săptămână întârziere, vii și explici, dar tu Guvernul! O să mă interesez”, a conchis Marcel Ciolacu.



Cine va beneficia de vouchere  

Pe partea socială, programul „Sprijin pentru România” prevede acordarea unor vouchere de 50 de euro pentru achiziţionarea alimentelor de bază, de la 1 iunie, fiind acordate o dată la două luni pentru:  

familiile cu cel puţin doi copii sau monoparentale, cu venit mai mic de 600 de lei/lună;

pensionari cu venit mai mic de 1.500 de lei/lună;

persoanele cu venit minim garantat;

persoanele cu dizabilităţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel