Ciolacu: Primarii PSD nu sunt de acord cu propunerea din Senat privind mărirea impozitului pe clădiri
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ciolacu: Primarii PSD nu sunt de acord cu propunerea din Senat privind mărirea impozitului pe clădiri - Foto Crișan Andreescu
Ciolacu: Primarii PSD nu sunt de acord cu propunerea din Senat privind mărirea impozitului pe clădiri - Foto Crișan Andreescu
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că primarii de municipii social-democraţi nu sunt de acord cu amendamentul făcut în Senat privind majorarea impozitelor de proprietăţi, iar aceştia urmează să vină cu propria lor propunere. 

'Am avut o discuţie în Consiliul Politic Naţional al partidului. Urmează să avem o discuţie în coaliţie cu liderii. Primarii nu sunt de acord, nu este foarte clar amendamentul de la Senat şi vor să vină cu anumite lămuriri şi vor veni şi ei cu o propunere către liderii de grup', a afirmat Ciolacu, la Palatul Parlamentului, după şedinţa conducerii PSD.

El a adăugat că primarii PSD de municipii au o altă formulă şi o altă viziune cu privire la majorarea impozitelor pe clădiri.

'Am înţeles că vor trimite şi o adresă oficială de la Asociaţia Municipiilor din România în ceea ce priveşte acest subiect. Această mărire pe proprietăţi care ajută bugetele locale a fost făcută acum trei luni, prin ordonanţă, prin modificările la Codul fiscal, unde era trecut foarte clar că se va aplica grila notarială. Primarii au venit şi au explicat că tehnic nu se poate face acest lucru. S-a venit cu acest amendament, cu mărire de până la 50%, dar coeficientul rămânând acelaşi. Cu alte cuvinte, era o descentralizare şi fiecare primar venea şi propunea dacă măreşte sau nu măreşte. Ele pot rămâne la fel. Cu grilă notarială lucrurile erau foarte clare, în funcţie de unde ai proprietatea. Nu putem compara municipiul Buzău cu municipiul Bucureşti. Acum se caută altă formulă care să fie aplicabilă şi corectă', a explicat Ciolacu.

Citește și - Ciolacu: Veți vedea ce asalt va fi asupra ministrului Finanțelor, în următoarele șase luni / video

Când îți asumi proiecte mari, întotdeauna deranjezi, susține Marcel Ciolacu, președintele PSD.

„Când îți asumi proiecte mari, când vii cu reforme, întotdeauna deranjezi. În acest moment, Marcel Ciolacu a deranjat foarte mult în zona de energie. Îmi mențin părerea că trebuie să ajungem la reglementare și vom ajunge la reglementare”, a zis Marcel Ciolacu în cadrul unui interviu acordat DCNewsTV.

„Când îți asumi, îți iei și un bagaj de dușmani, de oameni care se împotrivesc reformei. Veți vedea ce asalt va fi asupra ministrului Finanțelor (n.r. Adrian Câciu) în următoarele șase luni, când începe să ia contur digitalizarea ANAF! Vor fi sub asediu! A fost un asediu și asupra ministrului Cîmpeanu”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, la interviurile DC News. Vezi video aici!

Citește și -   PSD, mari schimbări la alegerile prezidențiale. Ciolacu, detalii despre candidatul din 2024 / video

Marcel Ciolacu nu exclude ca la alegerile prezidențiale PSD să aibă un candidat din exteriorul partidului.

„Am spus că nu vreau să scot această opțiune. Da (n.r. sunt suficienți oameni în PSD dintre care s-ar putea alege), dar nu mai vreau să... Există o teorie că devii prizonierul șanțului pe care îl sapi. Eu nu vreau să devin prizonierul acestui șanț și am zis că este cazul ca PSD să găsească o altă abordare”, a spus Marcel Ciolacu în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCNewsTV.

„Sunt și îndreptățit să încerc acest lucru”, a continuat Marcel Ciolacu. „Am încercat de patru ori și ne-am rupt gâtul. Nu am reușit să lămurim românii că este nevoie de un președinte social-democrat să conducă România”, a subliniat acesta.

„Am închis cutuma că președintele partidului este automat și candidat la funcția de președinte! Am introdus faptul că, de această dată, nu numai un grup restrâns de oameni va alege viitorul candidat. Nu. Cine dorește să acceadă la această funcție trebuie să meargă în fiecare județ, în interiorul fiecărei organizații, cu competitorii pe care o să-i aibă și să explice de ce dorește să devină președinte. Este o decizie care mă privește și pe mine, și pe copiii mei, și pe ai lor. Cred că este abordarea corectă”, a conchis Marcel Ciolacu. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel