Ciolacu o îndeamnă pe Clotilde Armand să împrumute Primăria Generală pentru termoficare, iar Robert Negoiţă a spus că ar dori să preia termoficarea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Marcel Ciolacu /  Foto: Crișan Andreescu
Marcel Ciolacu / Foto: Crișan Andreescu
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a îndemnat-o pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, să împrumute Primăria Generală, care are nevoie de 600 de milioane de lei pentru termoficare

Precizările au fost făcute după ce primarul general, Nicuşor Dan, a făcut apel la Guvern să sprijine Capitala pentru 'a putea trece cu bine de această iarnă'.

Edilul general a menţionat că PMB achită toate facturile către Termoenergetica, dar că are nevoie de ajutor pentru a plăti o datorie de aproximativ 600 de milioane de lei, acumulată în ultimii trei ani, reprezentând diferenţele între preţul real şi tariful stabilit de ANRE.

'Nu sunt membru al Guvernului, când voi fi membru al Guvernului... Nu am fost întrebat de către domnul prim-ministru această speţă. Dar eu ştiu că domnul primar general al Capitalei a rezolvat toate problemele. Eu îi urez succes în continuare. Nu ştiu excedentul Primăriei Generale. Ştiu la Sectorul 1, am fost mai atent: un excedent extraordinar. Să îl împrumute pe domnul Nicuşor Dan doamna Clotilde', a spus Marcel Ciolacu la o conferinţă de presă.

Primarul Robert Negoiţă, prezent la aceeaşi conferinţă de presă, a declarat că Sectorul 3 ar dori să preia termoficarea.

'De mai bine de cinci ani, noi ne străduim să luăm termia la Sectorul 3. Avem nevoie de puţin sprijin pentru că, într-adevăr, este o mare problemă partea de termie în Bucureşti. Cred cu tărie că noi, la Sectorul 3, avem capacitatea administrativă mult mai bună decât Primăria Generală şi vom gestiona mult mai bine serviciul de termie din Sectorul 3', a spus el.

Nicuşor Dan a declarat marţi că Primăria Capitalei are nevoie de ajutor de la Guvern pentru a putea plăti cele 600-650 de milioane de lei şi a menţionat că în cursul acestei săptămâni va exista o întâlnire cu reprezentanţii Guvernului pe această temă. Edilul general a subliniat că exclude ipoteza să nu fie primiţi bani de la Guvern.

'Exclud varianta ca politicienii din România să ducă în faliment Termoenergetica şi Elcen. (...) Eu exclud varianta aceasta, pentru că nu e vorba doar de sistemul de termoficare, e vorba şi de sistemul de aprovizionare cu energie electrică pentru Bucureşti, care nu poate să fie suplinit din altă parte. Deci, funcţionarea Termoenergetica şi a Elcen este o necesitate şi pentru asta sunt convins că vom găsi soluţii', a afirmat Nicuşor Dan, într-o declaraţie acordată presei, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel