Ciolacu: Nu putem rămâne ultima ţară europeană cu cotă unică de impozitare
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Social-democrații au ajuns la concluzia că 'nu putem rămâne ultima ţară europeană cu cotă unică de impozitare', a spus președintele partidului, Marcel Ciolacu. 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că social-democraţii au ajuns la concluzia că România nu poate rămâne ultima ţară europeană cu cotă unică de impozitare.

Întrebat la Palatul Parlamentului cum ar putea arăta rediscutarea cotei unice şi o impozitare progresivă şi dacă PNL este de acord cu toate acestea, Ciolacu a spus: 'Ar arăta cum arată restul Europei, în toate ţările civilizate şi cu economii mai dezvoltate decât România. Mai sunt patru state care au rămas la cota unică în Europa.

Am spus foarte clar că despre cota unică şi înlocuirea cotei unice ar trebui să fie un program comun pe care să îl discutăm la anul pentru formarea bugetului din anul următor. (...) Momentan am ajuns la concluzia că nu putem rămâne ultima ţară europeană cu cotă unică. Este concluzia PSD'.

El a menţionat că în România trebuie, de asemenea, să se revină 'la impozitarea marilor averi'. 'Este o discrepanţă imensă în acest moment în societate între cei bogaţi şi cei săraci. Haideţi să vedem practica europeană, haideţi să lăsăm specialiştii să vină cu aceste propuneri şi cred că un an de zile, cum este anul următor, avem timp să discutăm acest subiect', a afirmat liderul PSD, potrivit Agerpres.

VEZI ȘI: Discuții PSD, PNL, UDMR. VIDEO / Numărul ministerelor s-ar putea mări la 20

Întâlnire PSD - PNL, la Palatul Parlamentului

Liderii PSD și PNL s-au întâlnit, marți, la Palatul Parlamentului pentru negocieri privind formarea unei alianțe guvernamentale. Va fi constituită o echipă care să uniformizeze cele două programe de guvernare, anunța președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Astăzi (marți - n.r.) se va face, cred, echipa care să înceapă să uniformizeze cele două programe de guvernare, ale PNL și PSD. Dar va fi o întâlnire și cu UDMR și cu minoritățile, fiindcă această alianță va fi formată, dacă se reușește, din PSD, PNL, UDMR și minorități”, anunța Marcel Ciolacu.

Acesta a reluat ideea potrivit căreia negocierile vor ține cont de ponderea parlamentară a fiecărei formațiuni politice.

Totodată, liderul PSD afirma că pentru modificarea Constituției trebuie implicate toate partidele parlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel