Ciolacu: Nu cred că e o catastrofă să avem și alegeri anticipate
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
„Nu cred că este o catastrofă, pentru prima oară în România după 30 de ani, să avem și alegeri anticipate”, a spus, vineri, Marcel Ciolacu, președintele PSD.

„PSD este cel mai mare partid din România. Mai mult, a și câștigat alegerile. Mă vedeți pe mine, îi vedeți pe Paul Stănescu, pe Fredi (Alfred Simonis - n.r.), pe Sorin (Grindeanu - n.r.) că vom susține vreodată să rămână Raluca Turcan, să rămână domnul Cîțu într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu. Când avem o Românie normală, așa a promis domnul Iohannis, și încalci spiritul Constituției și iei dreptul celor care au câștigat alegerile să facă propunerea de premier trebuie să-ți asumi și consecințele. Nu cred că este o catastrofă, pentru prima oară în România după 30 de ani, să avem și alegeri anticipate. Nu se întâmplă nimic. Oricum PNRR trebuie renegociat, oricum sunt o groază de OUG care trebuie aduse în Parlament și modificate... PSD nu este angrenat într-un joc politic care privește alt partid”, a spus, vineri, 18 iunie, Marcel Ciolacu.

Referitor la viitorul președinte al PNL, Cioacu a spus că „oricare dintre ei câștigă (Ludovic Orban sau Florin Cîu - n.r.) este la fel de dăunător pentru România și fiecare și-a demonstrat capacitatea administrativă”.

Liderul PSD se arată încrezător în ceea ce privește moțiunea de cenzură

„Este pentru prima dată când are șanse o moțiune de cenzură la numai șase luni de la alegerile generale. Noi vrem să avem un suport și de la partenerii sociali. O moțiune de cenzură nu o considerăm numai o luptă politică, ci și un instrument cu partenerii sociali pentru a vedea unde s-a greșit. (...) Suntem pregătiți să preluăm o eventuală guvernare”, a conchis Marcel Ciolacu, președintele PSD. 

VEZI ȘI: Ciolacu a spus cu cine negociază pentru votarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel