Ciolacu lansează o nouă discuție, în timp de criză economică, energetică, sanitară. Chirieac sesizează pericolul
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că vrea să discute în coaliție despre schimbarea sistemului fiscal. În opinia analistului Bogdan Chirieac, propunerile nu sunt „potrivite în acest moment”.

„Propunerile nu mi se par potrivite în acest moment. Într-o criză economică de asemenea proporții, suprapusă, după cum știm cu toții, cu criza energetică, și sanitară, și război, schimbarea sistemului poate să pună în pericol stabilitatea economică din țara noastră, atât cât este ea”, a spus analistul Bogdan Chirieac, luni după-amiază, într-o intervenție la Antena 3, în cadrul emisiunii jurnalistei Ana-Maria Roman. „Deci nu faci astfel de schimbări în asemenea momente”, a subliniat Bogdan Chirieac.

„Pe perioade de stabilitate, de creștere economică și în România și pe plan global, sigur că poți discuta despre sistemul de impozitare. Dar nu în acest moment. În plus, legat de sistemul de impozitare, poate se pronunță asupra lui și specialiștii României. Sunt specialiști, profesori universitari din marile universități ale acestei țări, poate coroborăm și cu mari companii care mai activează în România. Să vedem dacă e mai bine cum propune PSD sau este mai bine cum propune PNL”, a mai zis analistul politic.

„Bani de undeva se pot lua, și anume din cheltuielile de funcționare ale Guvernului. Nu mai micșorezi salariile, dar poți umbla un pic la sporuri, mai poți umbla pe cheltuielile de funcționare. Poate nu este neapărat nevoie să te duci la toate conferințele și seminariile care au loc în Palma de Mallorca, Japonia, sau Australia, sau prin alte state, unde neapărat trebuie să meargă de la Ministerul Transporturilor ca să vadă ce și cum s-a întâmplat! Sunt mulți bani care se risipesc. Dacă Guvernul și-ar opri risipa, sunt convins că sunt mai mulți bani pentru a satisface nevoile sociale, că văd că nevoile economice ale țării nu sunt în atenția nimănui”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Ce spunea Marcel Ciolacu

„Ce pot să vă spun, din analizele pe care le-am avut cu specialiștii de la PSD, în România munca este impozitată mult prea mult față de impozitarea capitalului. Aici trebuie discutat în cadrul coaliției, și e normal să avem astfel de discuții, pentru că unii suntem de stânga, alții de dreapta, să găsim linia de echilibru între impozitarea muncii și impozitarea capitalului. Cu alte cuvinte, în acest moment, clasa medie și cei cu venituri foarte mici duc tot greul societății românești. Nu o să fiu niciodată de acord cu o mărire a TVA acum, pentru că este iarăși o taxă pe care o plătesc în mod deosebit 80% dintre români, cei cu venituri medii și mici. Este o propunere de ordine de zi și este pe ordinea de zi (n.r. a ședinței de coaliție). (...) Nu poți să ții tot deficitul României pe cei care muncesc, mai ales pe cei cu venituri mici”, a declarat, luni, Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel