Ciolacu, despre sancțiunile asupra Rusiei. Vor afecta întreaga Europă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Marcel Ciolacu, desclarații despre situația din Ucraina (captură video)
Marcel Ciolacu, desclarații despre situația din Ucraina (captură video)
Marcel Ciolacu și ceilalți lideri ai coaliției vor semna o Declarație comună în privința agresiunii Rusiei. Acesta susține că sancțiunile vor afecta întreaga Europă. 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, joi, după discuţia cu Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România, Paun Rohovei, că toți președinții partidelor care formează coaliția de guvernare vor semna o declarație comună în privința agresiunii Rusiei asupra Ucrainei. Mai mult decât atât, Ciolacu a afirmat că România este o ”țară sigură”, care ”nu este într-un conflict cu Federația Rusă”. 

”Am convenit cu toți președinții care formăm coaliția, atât cu Kelemen Hunor, Florin Cîțu și Varujan Pambuccian, reprezentantul minorităților, să avem o declarație comună, pe care în acest moment am semnat-o toți cei patru lideri, urmând în zilele următoare ca și Parlamentul României, într-un plen reunit, să aibă o declarație clară în ceea ce privește agresiunea Rusiei”, a declarat Marcel Ciolacu, la Parlament. De asemenea, acesta a precizat că România este pregătită să facă față unei veniri a refugiaților ucrainieni în țara noastră. 

Sancțiunile impuse Rusiei vor afecta întreaga Europă

„Presupun că vor afecta economic întreaga Europă (n.r. sancțiunile impuse Federației Ruse), de aceea nici nu ne-am grăbit cu declarația comună a Camerei și a Senatului, ca să așteptăm și pachetul de sancțiuni, pe care să îl includem în această declarație. Sperăm ca decizia privind sancțiunile să fie luată cât mai curând, respectiv în seara aceasta. (...) Sunt ferm convins că vom face faţă şi acestei noi provocări, după pandemie şi criza energetică”, a arătat Ciolacu, precizând că nu poate să estimeze nimeni impactul asupra deficitului.

Despre starea de urgenţă, șeful Camerei Deputaților a subliniat că este atributul preşedintelui României să o decreteze. ”În acest moment, România este sigură şi românii sunt într-o ţară foarte sigură. România nu este într-un conflict cu Federaţia Rusă. Mai mult, România este membră NATO şi a UE. Nici eu, în acest moment, nu văd ca pe situaţia din Ucraina să se decreteze starea de urgenţă”, a mai spus liderul social democrat. 

Vezi și: Ioan Mircea Pașcu: În 1994, rușii mi-au propus dezmembrarea Ucrainei. Am refuzat! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel