Data publicării:

Ciolacu a vizitat căminele studenţeşti din Regie: Primii paşi în modernizarea complexului au fost făcuţi

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul Marcel Ciolacu a făcut o vizită, duminică, în Complexul Studenţesc Regie şi precizează, în acest context, că au fost făcuţi primii paşi în modernizarea complexului, atât prin lucrări de reabilitare, cât şi prin începerea construirii de cămine noi. 

„Le cerem să înveţe şi ne mândrim cu ei atunci când România este pe podium datorită performanţelor lor. Tocmai de aceea, am fost astăzi în Regie, locul unde de mâine va fi casa a mii de studenţi. În căminele unde investiţiile de reabilitare demarate anul trecut au fost finalizate, condiţiile de cazare sunt decente. Mi-au spus-o chiar studenţii. Dar este de abia începutul, ştiu! Primii paşi în modernizarea Complexului studenţesc Regie au fost făcuţi. Nu doar prin reabilitarea unor cămine, ci prin începerea construirii de noi cămine în locul celor ridicate în anii 1960-70”, a scris premierul pe Facebook.

El menţionează că este deja gata primul cămin studenţesc, cu un număr de 175 locuri, şi că urmează cel de-al doilea, cu o capacitate de 700 de locuri.

În septembrie 2022, Universitatea Politehnica din Bucureşti anunţa demararea unui nou proiect pentru dezvoltarea infrastructurii campusului studenţesc, cu sprijinul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI). Căminul amplasat în campusul din Regie va oferi 700 de locuri de cazare pentru studenţii UPB, menţiona sursa citată. Clădirea cu zece etaje şi 350 de camere va fi dotată pe fiecare etaj cu săli de lectură, spălătorii şi uscătorii, chicinete şi săli de mese. De asemenea, va avea şi o parcare subterană. Clădirea oferă cazare şi studenţilor cu dizabilităţi, în 20 de camere special amenajate.

Căminul va fi dotat cu panouri solare pentru apă caldă menajeră şi va avea o faţadă eficientă energetic, informa UPB. Valoarea totală a investiţiei anunţată la acel moment este de 24.415.163 euro (TVA inclus). UPB menţiona că a demarat un plan amplu de investiţii destinate creşterii calităţii vieţii studenţilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel