Ciolacu a anunțat data alegerilor prezidențiale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Malina Norocea
Inquam Photos / Malina Norocea
Premierul Marcel Ciolacu a spus când vor avea loc alegerile prezidențiale.

Marcel Ciolacu, premierul României și președintele Partidului Social Democrat, a anunțat, vineri, de la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus, când vor avea loc alegerile prezidențiale:

„Este evident că alegerile pentru funcția de președinte sunt în septembrie, așa cum am hotărât în cadrul coaliției și cum este corect față de toate partidele politice. Am pus o condiție foarte clară - nu am anunțat comasarea alegerilor până când nu am avut calendarul întreg al alegerilor. Nu ai dreptul din funcția de prim-ministru să faci modificări ale calendarului electoral în funcție de interese proprii de partid.

Decizia a fost în acel moment luat în cadrul coaliției, ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale pe 9 iunie, alegerile pentru funcția de președinte pe 15 și 29 septembrie, iar alegerile parlamentare pe 9 decembrie. Calendarul de alegeri este cel anunțat înainte de comasare și menținut așa cum este corect față de toți competitorii și față de toate partidele politice. Trebuie să ne asumăm această democrație consolidată pe care am câștigat-o cu greu în România“, a zis Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI        -        BREAKING NEWS  Ciolacu: PSD va avea candidat la prezidențiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel