Ciocolata și fructele uscate, o combinație câștigătoare în bucătărie. Două rețete delicioase, care te vor cuceri
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ciocolata și fructele uscate, o combinație câștigătoare în bucătărie. Două rețete delicioase, care te vor cuceri. Sursa - pixabay.com
Ciocolata și fructele uscate, o combinație câștigătoare în bucătărie. Două rețete delicioase, care te vor cuceri. Sursa - pixabay.com
Ciocolata a fost întotdeauna protagonistă în rețetele dulci. Cu toate acestea, dacă este însoțită de un alt ingredient, desertul va fi sublim.

În timpul sezonului rece, ciocolata este folosită des pentru prepararea deserturilor. Ciocolata și fructele uscate sunt potrivirea perfectă pentru mai multe rețete.

Acestea nu sunt doar o plăcere alimentară, dar contribuie la bunăstarea organismului. De fapt, fructele uscate sunt o sursă de vitamine și săruri minerale.

Iată două rețete pentru a profita la maximum de combinația acestor două ingrediente.

 

Rețeta 1. Ingrediente și preparare:

 

250 grame  de ciocolată neagră;

250 grame de fructe uscate.

Rupeți grosier ciocolata și topiți două treimi din ea, amestecând cu grijă. Înainte ca ciocolata să topească complet, opriți focul.

Adăugați treptat ciocolata rămasă, amestecând până când ingredientele se dizolvă complet. Scufundați repede fructele uscate în ciocolata caldă cu ajutorul a două furculițe și lăsați ca excesul de ciocolată să se scurgă.

Paste carbonara cu dovleac, o rețetă neobișnuită de toamnă

Puneți fructele uscate cu ciocolată pe un platou, acoperit cu hârtie de copt, și dați-le la frigider pentru aproximativ 10 minute. Desertul se depozitează într-un recipient, care nu va lasă lumina să treacă.

Rețeta 2. Ingrediente și preparare:

130 grame de zahăr;

100 grame de biscuiți uscați;

80 grame de cacao pudră;

75 grame de unt;

50 grame de migdale decojite;

2 ouă;

o matriță pătrată mică.

Într-un bol se toarnă un gălbenuș și un ou întreg, se cerne zahărul și se amestecă cu mixerul până se obține o cremă netedă. Adăugați cacao și untul înmuiat anterior și amestecați ingredientele cu mixerul.

Humus din dovleac și năut: este delicios, sănătos și dietetic. Prepară o cină cu arome din Orientul Mijlociu

Mărunțiți biscuiții și adăugați-i cu migdalele la celelalte ingrediente. Se amestecă cu grijă. Se toarnă crema într-o formă tapetată cu aluminiu și se lasă la frigider pentru aproximativ 30 de minute. La final, întoarceți prăjitura cu susul în jos pe o farfurie și tăiați-o felii. Poftă bună!

Vezi și:

Turtă dulce cu lapte. O rețetă de succes, pe care toate gospodinele o pot face

Gustul turtei dulce cumpărate din magazin nu poate fi niciodată comparat cu gustul produselor de patiserie făcute în casă.

Este destul de simplu să faceți turtă dulce acasă, deoarece aveți nevoie de ingrediente obișnuite. Cu această rețetă de turtă dulce, chiar și o gospodină începătoare le va putea prepara. 

Pentru aluat veți avea nevoie de:

făină - 1.250 grame;

zahăr - 450-500 grame;

sare;

lapte - 500 ml;

ulei vegetal - 100 ml;

ou - 2 bucăți;

gălbenușuri de ou - 2 bucăți;

zahăr vanilat - 30 grame;

praf de copt - 60 grame. 

Pentru a face glazura:

albuș de ou - 2 bucăți;

zahăr pudră - 250 grame;

suc de lămâie - 1 lingură.

 

Prepararea

 

Într-un bol se pun 250 de grame de făină, zahăr și un praf de sare și se amestecă bine. Adăugați laptele fiert. Amestecați aluatul astfel încât să nu fie cocoloașe.

Adăugați 2 ouă întregi și 2 gălbenușuri, zahărul vanilat și uleiul vegetal și mixați produsele cu un mixer. Combinați făina rămasă (1 kg) cu praful de copt și turnați-o în aluatul lichid.

Frământați un aluat elastic, care nu se lipește de mâini. Împărțiți aluatul în 3 părți, formați câte o bilă din fiecare și stropiți-le cu făină.

Chiftele vegetale, fără făină, fără carne și fără ouă. Au doar 55 de calorii și sunt savuroase

Întindeți fiecare bilă de aluat într-un strat de aproximativ 1 cm grosime. Folosiți diferite matrițe pentru a decupa turtele dulci. Din această cantitate de aluat vor ieși aproximativ 60 de bucăți de turtă dulce.

Coaceți turtele dulci pe o tavă, acoperită cu hârtie de copt, timp de 20 de minute, la o temperatură de 180 de grade.

Pentru a prepara glazura, bateți albușurile spumă cu zaharul pudră și zeama de lămâie. Ungeți generos fiecare turtă dulce cu glazură și lăsați-le pe hârtie de copt să se usuce. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel