Ciocolată de casă din 3 ingrediente: o combinația uimitoare, la care nu te aștepți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ciocolată de casă din 3 ingrediente, o combinația uimitoare, la care nu te aștepți. Sursa - pixabay.com
Ciocolată de casă din 3 ingrediente, o combinația uimitoare, la care nu te aștepți. Sursa - pixabay.com
Iată rețeta unei ciocolate neobișnuite de casă, cu care îi vei cuceri pe toți membrii familiei.

Trei ingrediente foarte simple vor fi suficiente pentru o combinație cu adevărat surprinzătoare. La orice sărbătoare sau la ocazii speciale poți oferi cadou o ciocolată, făcută acasă. În acest fel, vei impresiona o persoană dragă cu ceva original, pregătit de tine.

Este adevărat că poți cumpăra o ciocolată, dar nu va avea același efect ca cea făcută de tine. Deci, află cum poți face o ciocolată uimitoare de casă cu doar 3 ingrediente. Pregătirea ei va fi foarte ușoară, rapidă, iar rezultatul va fi surprinzător.

Pentru o ciocolata fantastică vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 

250 grame de ciocolată neagră;

60 grame de cremă de cocos;

3  banane.

Vei obține o combinație neașteptată dintre ciocolată neagră, nuca de cocos și banana.

 

Modul de preparare

Topește ciocolata neagră la bain-marie și toarnă rezultatul în formele de silicon. Trebuie să le pui în frigider pentru o jumătate de oră pentru a crea o bază solidă.

Amestecă bucățile de banană cu crema de cocos. Adaugă câte o linguriță din acest amestec în formele cu baza de ciocolată. Deasupra toarnă din nou ciocolată topită. În acest moment, pune  formele la congelator pentru aproximativ 40 de minute. Ciocolata de casă va fi moale și foarte gustoasă.  

Cum se depozitează

Frigiderul nu este locul potrivit pentru ciocolata de casă, deoarece este foarte umed și plin de multe alte arome care se amestecă între ele. Locul ideal pentru păstrarea ciocolatei de casă este cămara cu o temperatură cuprinsă între 10 și 18 grade.

Această ciocolată trebuie consumată în maxim două săptămâni. În caz contrat, își va schimba aspectul și aroma.

 

Ciocolată Bounty, făcută în casă din trei ingrediente: un răsfăț rapid, ușor și delicios

Ciocolata Bounty este cu adevărat un deliciu, mai ales dacă îți place nuca de cocos.

Cu toate acestea, producătorii adaugă în produsele lor prea multe ingrediente, care afectează negativ sănătatea noastră. De exemplu, ulei de palmier, o cantitate imensă de zahăr și alți îndulcitori și potențiatori de aromă. Îți sugerăm să gătești acasă deserturile preferate: vor fi la fel de gustoase și nu vor conține ingrediente nocive.

Este simplu să faci ciocolată Bounty acasă. Este suficient doar să amesteci toate ingredientele și să formezi ciocolata.

Ingrediente:

o cutie de lapte condensat - 350 grame,

fulgi de cocos - 350  grame.

ciocolată - 200 grame

 

Metoda de gătire

 

Amestecă laptele condensat cu fulgi de cocos. Modelează mici bile sau batoane de dimensiunea dorită. O cratiță cu apă se pune pe aragaz, iar deasupra un vas de sticlă sau de ceramică, în care vei topi ciocolata.

Clătite grecești: o rețetă simplă pentru un mic dejun delicios pentru întreaga familie

Scufundă batoanele în ciocolata topită. Poți face acest lucru cu o furculiță. Batoanele înmuiate în ciocolată se așează pe un grătar. Excesul de ciocolată se va scurge, așa că va trebui să pui sub grătarul un alt vas mai mare.

Când ciocolata s-a scurs, desertul trebuie pus în frigider. După trei ore, ciocolata este bună de savurat. Poftă bună!

 

Biscuiți după rețeta bunicii: pregătește-i din lapte și faina, în doar câteva minute  

Preferi să servești la micul dejun ceva dulce? Încearcă să pregătești acasă niște biscuiți super delicioși. Rețeta pe care o prezentăm mai jos este simplă și vei avea nevoie de câteva ingrediente. În rezultat, vei obține niște biscuiți cu o aromă deosebită. Desertul va fi gata în jumătate de oră.

Ingrediente:

150 ml lapte,

120 ml ulei,

400 grame de făină,

10 grame praf de copt,

120 ml de zahăr,

10 grame de zahăr vanilat,

10 grame coaja de lămâie.

 

Metoda de preparare

Pentru a începe prepararea biscuiților, ia un bol de mărime medie și pune făina, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt, coaja de lămâie, laptele și uleiul. Apoi, frământă bine cu mâinile până obții un aluat omogen și fără cocoloașe.

Acoperă vasul cu un prosop și lăsă aluatul să se odihnească aproximativ zece minute. Apoi mută  aluatul pe o suprafață de lucru. Din aluat întinde o foaie și, cu un pahar, formează biscuiții. 

Unele gospodine adaugă oțet atunci când fierb cartofii. Iată de ce fac asta

O tavă dreptunghiulară se tapetează cu hârtie de copt și se așează biscuiții, care se coc la o temperatura de 180°C, timp de 25 de minute. Odată găta, biscuiții se scot din cuptor, se lasă să se răcească, iar apoi se savurează cu o ceașcă de ceai sau cafea. Biscuiții pot fi serviți la micul dejun sau ca și gustare în timpul zilei. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel