Cioabă, ”King of The Gypsies”, ține prima pagină din Daily Mail
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Tabloidul britanic Daily Mail a ocupat ore bune prima pagină a variantei sale online cu un material despre funeraliile lui Florin Cioabă, ”regele” autointitulat al romilor. O amplă galerie foto este însoțită de un text nu foarte lung, apărut, de altfel, în mai toată presa internațională. ”Regele romilor din România se va odihni într-un sicriu cu aer condiționat, în timp ce mii de romi îl însoțesc pe ultimul drum într-un marș funerar de patru-cinci mile, desfășurat în orașul său din Transilvania”, titrează ziarul.

Florin Cioabă a fost înmormântat, vineri, la Sibiu, unde mii de romi au venit să-l jelească pe fostul lider al comunității. ”Regele” autoproclamat romilor a murit pe 18 august într-un spital din Antalya.

El a devenit cunoscut pentru mass-media din întreaga lume în 2003, când fata sa de 16 ani a fugit din fața altarului pentru a scăpa de o căsătorie arânjată. Presa străină îl descrie drept un militant pentru drepturile comunității rome care a pledat pentru educarea copiilor acestei minorități.

Înaintea ca îngropăciunea de la Sibiu să aibă loc, fii lui Florin Cioabă au fost ”încoronați”. Băiatul cel mare, Dorin, a primit titulatura de ”rege internațional al romilor”, în timp ce mezinul, Daniel”, a devenit ”rege romilor din România”. Nu întreaga comunitate a romilor se vrea reprezentată de cei doi. Partida Romilor, de exemplu, nu acordă nicio valoare ”încoronării” fiilor lui Florin Cioabă și susține că singurul reprezentant al romilor din țară este deputatul Nicolae Păun, președinte al Partidei Romilor Pro Europa.

În continuare, galeria foto postată de site-ul Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel