Data publicării:

Cine sunt politicienii care ne reprezintă în Parlamentul European

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Arhiva
WhatsApp

Parlamentul European este alcătuit din 754 de deputaţi aleşi în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene extinse. Din 1979, deputaţii sunt aleşi prin vot universal direct pentru o perioadă de cinci ani.

Conform datelor publicate pe site-ul Parlamentului European, România are 33 de reprezentanţi în cadrul acestei instituţii, dintre care 12 femei şi 21 de barbaţi, lista completă putând fi consultată AICI

 Pentru fiecare eurodeputat sunt afişate informaţii în ceea ce priveşte comisiile/delegaţiile din care persoana în cauza face parte, cele în care este membru supleant, curriculum vitae, declaraţiile de interes financiar, precum şi activităţile parlamentare (întrebări adresate, propuneri de rezoluţie, declaraţii scrise, rapoarte, intervenţii în şedinţele plenare, avize)

 De fiecare dată când un deputat demisionează, statul membru în cauză trebuie să informeze Parlamentul European cu privire la succesorul acestuia. Repertoriul este astfel actualizat.Totuşi, temporar, poate exista o diferenţă între numărul oficial de locuri şi numărul efectiv de deputaţi.

 Mai multe informații puteți găsi pe legestart.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel