Cine este procuroarea din dosarul fraudei. CSM a avizat arestarea
Desfășurarea de forțe în cinci județe și în Capitală. Sunt făcute 160 de percheziții în cazul unui prejudiciu de 50 de milioane de euro adus statului. 100 de firme, 50 de persoane. Procurori, avocați, senatori, angajaţi ai Ministerului de Finanţe și administratori de firme- cu toții implicați în frauda uriașă cu mâncarea românilor.
Se fac percheziții la procuroarea Angela Eugenia Nicolae. Aceasta este procuror la Serviciul de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe, delegată ca procuror șef Biroul de relații internaționale și programe, altele decât programele Phare.
”La data de 27 octombrie 2013, CSM a avizat efectuarea perchezițiilor, având în vedere că procurorul în cauză este suspectat în legătură cu infracțiuni de trafic de influență în formă continuată în favoarea unor reprezentanți ai societăților comerciale cercetate pentru evaziune fiscală. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au făcut demersurile necesare pentru identificarea bunurilor mobile și imobile, astfel încât să fie aplicate măsuri asiguratorii”, se arată în comunicatul de presă al DNA, scrie exclusivenews.ro.
Mai mult, CSM a avizat și reținerea și arestarea preventivă a procurorului Angela Eugenia Nicolae: "În şedinţa din data de 27 octombrie 2013, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat – în temeiul art. 42 alin. (2) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată – percheziţia domicialiară şi a biroului, precum şi reţinerea şi arestarea preventivă a învinuitei Angela – Eugenia Nicolae – procuror şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe – altele decât Phare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei, reţinerii şi arestării preventive a fost prezentată Secţiei pentru procurori a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, pentru infracţiuni aflate în competenţa acesteia".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News