Cine este Patriarhul rus Kirill, fostul agent KGB care deține iahtul de lux „Pallada” și trăiește ca un oligarh
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
 Foto: Facebook Патриарх Кирилл
Foto: Facebook Патриарх Кирилл
Află în articol cine este, de fapt, Patriarhul rus Kirill.

Am citit deja cu toții declarațiile controversate ale Patriarhului rus Kirill, cel care deși este reprezentantul bisericii, militează pentru războiul din Ucraina, deși în acest conflict mor mulți oameni total nevinovați ( în caz că nu i-ați citit declarațiile controversate, le găsiți AICI), totuși, cine este de fapt acest Kirill?

Potrivit materialelor din arhivele sovietice, Kirill este un agent KGB. Aceasta înseamnă că era mai mult decât un informator. A fost un ofițer activ al organizației. Kirill nu și-a recunoscut sau și-a cerut scuze vreodată pentru legăturile sale cu agențiile de securitate. Kirill a subordonat Biserica Ortodoxă Rusă și mai mult Kremlinului decât aceasta era deja. Anti-occidental și loial până la slugărnicie lui Vladimir Putin, patriarhul rus trăiește ca un oligarh, scrie Ziarul de Iași.

Ce avere are Patriarhul rus Kirill

Potrivit unei analize realizate de Forbes în 2009, atunci când Kirill a fost instalat în fruntea Bisericii, averea personală a lui era, deja, în 2006, de patru miliarde de dolari. Îmbogățirea sa începuse în anii ’90, când Biserica a primit dreptul de a vinde alcool și tutun fără taxe.

Ceasurile pe care Kirill le poartă sunt de zeci de mii de euro. Un astfel de obiect, marca Breguet, de 30.000 de dolari, a fost decupat de Patriarhie dintr-o fotografie care înfățișa o întâlnire a lui Kirill cu unul din miniștrii de Justiție ai Rusiei. Episodul a stârnit un scandal public.

Putin – Lukoil, iaht pentru patriarhul Kirill


Totodată, Patriarhul rus Kirill deține un iaht evaluat la patru milioane de dolari, numit ”Pallada”. Potrivit mai multor publicații rusești, iahtul a fost inițial proprietatea Kremlinului, care l-a vândut apoi companiei Lukoil, iar aceasta din urmă l-a donat Bisericii Ortodoxe Ruse.

Potrivit presei ruse, Lukoil nu a dezvăluit niciodată costul tranzacției și nici motivul donației către Biserică. Iahtul are dotări de lux și poate găzdui până la opt pasageri în condiții care sunt asigurate cu costuri exorbitante, scrie defapt.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel