Cine este noul președinte PETROM
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Petrom are un nou preşedinte, anunţă compania. Acesta îi ia locul lui Rainer Seele.

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie de la bursa de la Bucureşti în termeni de capitalizare, a anunţat vineri că Alfred Stern, noul director general al grupului austriac OMV, a fost numit preşedinte al Petrom.

Astfel Stern îl înlocuieşte pe Rainer Seele, fost CEO al OMV, din funcţia de preşedinte al consiliului de supraveghere al Petrom.

„Ca urmare a numirii sale ca membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, Alfred Stern a fost, de asemenea, numit membru şi preşedinte al Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare al OMV Petrom începând cu data de 1 septembrie 2021 şi până la următoarea Adunare Generală a Acţionarilor”.

De asemenea Wolfram Kreen a renunţat la mandatul din consiliul de supraveghere, fiind înlocuit de Martijn van Koten. Petrom are 25,4 mld. lei capitalizare iar de la începutul anului 2021 acţiunile au plus 14%, scrie Mediafax.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, deține 20,639% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 6,997%, iar 21,353% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.

​La finalul lui 2020, a vândut toate activele din Kazahstan 

OMV Petrom a semnat în decembrie 2020 tranzacția pentru vânzarea a 100% din participația sa în Kom-Munai LLP (KOM) și Tasbulat Oil Corporation LLP (TOC) din Kazahstan către Magnetic Oil Limited, anunță compania.

KOM și TOC dețin licențele de producție pentru patru zăcăminte onshore, respectiv Komsomolskoe, Aktas, Tasbulat și Turkmenoi. Producția zilnică cumulată a celor patru zăcăminte a fost de 6,45 kboe / zi în 2019, reprezentând ~ 4% din producția grupului, potrivit Mediafax.

Finalizarea tranzacției este condiționata de îndeplinirea unor condiții suspensive, inclusiv aprobarea de către Ministerul Energiei din Kazahstan, și este așteptată în prima jumătate a anului 2021.

OMV Petrom a intrat în sectorul Upstream din Kazahstan în 1998. Afacerea a fost stabilă, dar, în lipsa unor posibilități de extindere în ultimii ani, OMV Petrom a decis să orienteze activitățile internaționale de Upstream în zona Mării Negre.

Toate zăcămintele sunt situate în regiunea Mangistau din vestul Kazahstanului lângă Marea Caspică. Cele patru zăcăminte onshore acoperă o suprafață totală de 86,52 km², incluzând aproximativ 75 de sonde, instalații de producție și 200 km de conducte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel