Cine este militarul care a murit în timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul Boboc din Buzău
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Un militar a murit miercuri, în timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul Boboc din judeţul Buzău, transmite Ministerul Apărării Naţionale. 

Potrivit MApN, căpitanul Cosmin Constantin Scorţea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, şi-a pierdut viaţa în urma unui accident survenit în jurul orei 14,00, pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc, mai exact în timpul executării manevrelor de aterizare.

Ofiţerului i-a fost acordat primul ajutor la faţa locului, însă fără rezultat, fiind constatat decesul acestuia.

'Pentru stabilirea circumstanţelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare', precizează MApN.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorţea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de paraşută BG-7M.

Era căsătorit şi avea un copil. Joi, 26 mai, la ora 8,30, vor fi organizate în unităţile militare din ţară ceremonii de comemorare a ofiţerului.

'Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată şi transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiei militarului căzut', arată reprezentanţii ministerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel