Cine este Emma Răducanu, tânăra surpriză a turneului de la Wimbledon
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Emma Răducanu, despre Lewis Hamilton: Un tip foarte cool. M-a ajutat . Sursă foto: Facebook Emma Răducanu
Emma Răducanu, despre Lewis Hamilton: Un tip foarte cool. M-a ajutat . Sursă foto: Facebook Emma Răducanu
Emma Răducanu, o tânără jucătoare britanică de origine românească, a bătut-o pe Sorana Cîrstea în runda a treia a turneului de la Wimbledon.

Sorana Cîrstea a fost învinsă sâmbătă cu 6-3, 7-5, în runda a treia a turneului de la Wimbledon, de tânăra jucătoare britanică de origine română Emma Răducanu. Sorana Cîrstea (31 ani, 45 WTA), care în turul anterior obţinuse calificarea în faţa belarusei Victoriei Azarenka, a 12-a favorită, a pierdut acum în faţa unei tinere de 18 ani, locul 338 WTA, aflate la prima sa participare la un turneu de Mare Şlem, după ce a primit un wildcard.

Emma Răducanu a devenit astfel cea mai tânără jucătoare de tenis care reprezintă Marea Britanie și care reușește să ajungă în al patrulea tur de la Wimbledon.

La interviul acordat pe teren după meci, Emma Răducanu și-a găsit cu greu cuvintele, dar a dovedit că are simțul umorului.

„Am rămas fără cuvinte acum. Nu știu cum să reacționez. Sunt atât de recunoscătoare pentru tot sprijinul primit. Este, de departe, cel mai important teren pe care am jucat, dar cred că am gestionatul momentul destul de bine. Când îmi făceam bagajele pentru bulă, părinții m-au întrebat 'nu-ți iei cam mult echipament la tine?'. Acum, cred că e cazul să bag la spălat”, a spus Emma Răducanu stârnind hohote de râs.

În turul patru, Emma Răducanu va juca împotriva australiencei Ajla Tomljanovic (75 WTA).

Britanicii sunt încântați de Emma Răducanu

 

Britanicii sunt entuziasmați. Emma Răducanu este noua senzație a sportului alb. Tânăra este considerată de Steve Tignor, editorialist la Tennis.com, „o jucătoare cu pedigree pentru tenis”, scrie digisport.ro.

„Emma este cea mai nouă apariție pe firmamentul tenisului britanic. Născută în Canada, din tată român și mamă chinezoiacă, jucătoarea de pe locul 338 WTA a crescut în Londra și a profitat de wild-card-ul oferit de organizatorii de la Wimbledon. A eliminat-o în turul secund pe finalista de la Roland Garros 2019, Marketa Vondrousova, iar acum are de urcat încă o treaptă pe scara performanței de la Wimbledon”, scria Steve Tignor, înainte de partida cu Sorana Cîrstea.

Emma este născută în Canada, ca și Bianca Andreescu, o altă jucătoare de origine română care făcea senzație acum câțiva în tenisul mondial.

Emma Răducanu s-a mutat însă cu părinţii săi în Kent, Anglia, când avea doi ani, iar de câţiva ani beneficiază de sprijinul federaţiei britanice de tenis, care a văzut un mare potenţial la ea. Tânăra de 18 ani este un simbol al societății multiculturale britanice, scrie The Daily Mail vorbind despre performanța ei „electrizantă” de la Wimbledon. În urmă cu două luni, Emma Răducanu încă dădea examene la școală, la matematică, economie, și până acum o lună nici măcar nu jucase în vreun turneu important WTA, remarcă publicația.

Emma Răducanu este și o elevă strălucită. Urmează una dintre cele mai dificile școli din Marea Britanie, dar ţine morţiş să fie printre cei mai buni. „Părinţii mei au fost destul de stricţi, nu doar cu tenisul, ci cu toate. Cred că am dezvoltat această mentalitate de la o vârstă mică”, a declarat ea, potrivit Digi24.

Emma Răducanu vine de câteva ori pe an în România

 

Tatăl său este român, iar mama chinezoaică, ambii cu studii universitate, şi de la ei spune sportiva că a dobândit puterea mentală.

„Bunica mea, mamaia, locuiește încă în centrul Bucureștiului. O vizitez de câteva ori pe an, stau cu ea. Chiar este frumos. Ca să fiu sinceră, îmi place mâncarea (n.r. românească). Adică, mâncarea este incredibilă! Și gătitul bunicii mele este, de asemenea, ceva special. Am legături cu Bucureștiul”, le-a mărturisit Emma Răducanu jurnaliștilor britanici.

Deşi îi place foarte mult de Ana Ivanovic, fosta elevă a antrenorului său, Nigel Sears, cele două sportive de la care se inspiră tânăra jucătoare sunt Simona Halep şi Na Li.

„O apreciez cu adevărat pe Simona Halep datorită mişcării sale. Cred că şi dacă am un joc bun şi o mulţime de lovituri puternice, aş vrea să am mai mult din condiţia fizică şi viteza Simonei Halep”, a declarat Emma Răducanu, citată de digisport.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel