Cine a fost Dan Rapoport, dușmanul lui Putin, găsit mort în șlapi, în fața casei sale din Washington. Legătura cu familia Trump
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 19 aug 2022, 09:16
WhatsApp
Cine este Dan Rapoport, dușmanul lui Putin, găsit mort în șlapi, în fața casei sale din Washington. Legătura cu familia Trump / Foto: Facebook Dan Rapoport
Un opozant de-ai lui Putin a fost găsit mort în șlapi, în fața casei sale din Washington. Află în articol cine a fost Dan Rapoport.

Un binecunosscut om de afaceri aflat în exil în SUA după ce l-a criticat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost găsit mort în faţa blocului în care locuia, aflat într-un cartier de lux din Washington D.C, transmite RADOR. Este vorba despre Dan Rapoport, în vârstă de 52 de ani. El a fost găsit zăcând pe trotuar în faţa unui bloc de apartamente de pe 2400 Main Street din cartierul Georgetown, duminică, în jurul orei 21.

Poliția, chemată pentru o tentativă de sinuciderePoliţia a anunţat că macabra descoperire a fost făcută după ce a primit un telefon legat de o "persoană care s-ar fi aruncat de la etaj". Nu s-a anunţat cauza decesului, dar poliţia a făcut următoarea declaraţie: "Deocamdată, nu credem că ar fi vorba despre o crimă".

Vestea morţii sale a fost anunţată pentru prima oară de Yuniya Pugacheva, fost redactor al publicaţiei Russian Tatler, care, într-o postare pe contul său de pe Telegram, a declarat că Rapoport s-a sinucis, iar câinele acestuia - o corcitură pe nume Boy - a fost găsit într-un parc din apropiere, împreună cu un bilet în care se anunţa sinuciderea şi bani în numerar.

Pugacheva a pretins că ultima oară l-ar fi văzut pe Rapoport, un bancher specializat în investiţii şi fost coproprietar al Soho Rooms, un popular club de noapte din Moscova, în barul Connaught din Londra, unde, potrivit declaraţiilor sale, el era "ca întotdeauna, înconjurat de femei tinere" după ce soţia l-ar fi părăsit.

G Ad:

Ce spune fosta soție a bărbatului

Cu toate acestea, văduva lui Rapoport, Alena Rapoport, a negat că soţul său s-ar fi sinucis.

"Nu au existat bilete în care să se anunţe sinuciderea, nu e vorba de nicio sinucidere, nu există nicio călătorie la Londra, nu e vorba de nicio ruptură", a subliniat Alena pe RBC, un site rusesc de ştiri, ea adăugând că moartea lui Rapoport face acum obiectul unei anchete deschise de autorităţi.

Ultimul mesaj al bancherului

Cu două zile înaintea morţii sale, Rapoport a postat ceea ce s-a dovedit ulterior a fi ultimul său mesaj de pe Facebook - o fotografie întunecată a lui Marlon Brando în rolul colonelului Kurtz din filmul "Apocalipsul acum", însoţită de următorul text: "Oroarea, oroarea".

Poliţia a descoperit la locul incidentului o serie de obiecte personale care i-ar fi aparţinut lui Rapoport - peste $2600 în numerar, un celular spart şi o cască crăpată, după cum relatează ziarul Daily Mail. Situl de ştiri a mai relatat că, cu câteva luni înaintea morţii sale, Rapoport ar fi fost în conflict cu o firmă financiară rusească, care încercase să îl înşele cu $10000, după cum a pretins el într-un mesaj trimis unui prieten.

Cine a fost Dan Rapoport

Rapoport era născut în Letonia, pe vremea când această ţară baltică mai făcea încă parte din Uniunea Sovietică. În 1980, familia sa a emigrat în SUA după ce i s-a acordat azil politic. În 1991, Rapoport a absolvit Universitatea din Houston, iar după căderea Uniunii Sovietice s-a mutat în Rusia pentru o carieră ca bancher specializat în investiţii. Rapoport a părăsit Rusia în 2012 din cauza sprijinului său faţă de disidentul Alexei Navalnîi - care în prezent execută ani grei de închisoare într-un celebru penitenciar de maximă siguranţă - şi a revenit în SUA împreună cu prima sa soţie, Irina, un fotomodel.

Legătura cu familia TrumpSoţii Rapoport s-au stabilit într-un imobil impunător, în valoare de milioane de dolari, aflat în cartierul Kalorma din Washington D.C. În 2016, Raapoport le-a vândut proprietatea lui Jared Kushner şi Ivankăi Trump, mutaţi în capitală pentru a intra în Administraţia lui Donald Trump. La puţin timp după aceea, Rapoport, care pe atunci era deja divorţat, a plecat la Kiev, în Ucraina, unde a cunoscut-o pe Alena, a doua sa soţie, de profesie medic virusolog.

Rapoport s-a remarcat drept un fervent susţinător al independenţei Ucrainei şi l-a criticat pe Putin în urma anexării Crimeii. După izbucnirea războiului cu Rusia din luna februarie, Alena Rapoport a declarat la BBC că soţul ei a reuşit să le evacueze din Kiev pe ea şi pe fetiţa lor, după care s-a întors "ca să vină în ajutorul ţării mele. Mai târziu, urma să ne revedem în Statele Unite", a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro