Cine este Bogdan Dumea, noul secretar de stat la Ministerul Digitalizării. Nicolae Ciucă, numiri la trei ministere
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Bogdan Dumea  Foto: Facebook Oana Bulai
Bogdan Dumea Foto: Facebook Oana Bulai
Bogdan Dumea,  (35 ani) a fost nulmit, vineri,  de premierul Nicolae Ciucă în funcția de  secretar de stat la Ministerul Digitalizării.

"Îl felicit din suflet, atât eu, cât și colegii din PSD Roman. Suntem mândri până la cer că din rândurile noastre pleacă un tânăr de excepție pe așa funcție importantă, într-un domeniu atât de special.

Bogdan chiar este omul potrivit la locul potrivit", precizează deputatul de Neamț, Oana Bulai.

"Este un produs sută la sută al comunității romașcane, urmând aici școala generală și liceul de matematică-informatică la Vasile Sav apoi după absolvirea facultății (management, apoi master în management strategic) a revenit tot în Romanul nostru drag deși a avut super-oferte din străinătate.

Este super specialist în ceea ce face (dezvoltator și integrator de soluții IT, software si hardware; bun cunoscător al limbajelor de programare, proiectarea si modelarea bazelor de date; cu experiență în integrarea de inteligență artificială/Machine Learning în procese operaționale de previziune și automatizare tranzacții pe piețe financiare).

În calitate de manager de proiect informatic s-a ocupat de dezvoltarea și integrarea soluțiilor IT, software și hardware, precum și campanii de marketing, pentru cel mai mare dealer BMW din Europa Centrală și de Est, companii din industria aviatică, precum și fonduri de investiții etc.

Dar, în primul rând, este un om care se bate pentru ca tinerii să aibă o șansă la ei acasă, în țara lor.

Îi mulțumesc președintelui PSD Neamț, Ionel Arsene, și președintelui PSD, Marcel Ciolacu, care au susținut propunerea echipei social-democrate în cadrul coaliției de guvernare.

Bogdan, îți urez succes pentru că așa e bunul obicei, dar eu sunt convinsă că ne vei face mândri de tine pe toți cei care am avut și avem încredere în tine", a precizat într-o postare pe Facebook, deputatul Oana Bulai.

Noi secretari de stat numiţi în funcţie de premierul Nicolae Ciucă

La Ministerul Afacerilor Interne a fost numit ca secretar de stat Adrian Voican, iar ca subsecretar de stat Dumitru Drăgan.

La Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării au fost numiţi trei secretari de stat - Bogdan-Mihai Dumea, Andrei Alexandru şi Tudor Prisecaru.

Janina-Mirela Sitaru va ocupa funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe.

Premierul a semnat şi eliberarea, la cerere, a Alexandrei Toader din funcţia de preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

O altă numire îl vizează pe Alexandru-Mihai Ghigiu, desemnat să ocupe funcţia de preşedinte al Institutului Naţional de Administraţie. Deciziile au fost publicate vineri în Monitorul Oficial, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel