Data publicării:
Cine e Kamala Harris, "Obama feminin" al SUA. Povestea ULUITOARE a femeii, cu origini indiene, care scrie ISTORIE în America
Senatoarea Kamala Harris va deveni prima femeie vicepreședinte din istoria Statelor Unite.
Kamala Harris scrie istorie în Statele Unite ale Americii, odată cu victoria lui Joe Biden, în urma alegerilor prezidențiale.
Kamala Harris ar putea fi prima femeie şi prima persoană de culoare din istoria Americii care ar deţine funcţia de vice-preşedinte. Mulţi comentatori politici spun că senatoarea Kamala Harris ar fi, de fapt, figura cheie în această campanie prezidenţială şi că aceasta ar putea face rocada cu Biden, odată ajunşi la Casa Albă.
Este numită “Obama feminin”
La fel ca Barack Obama, Kamala Harris este metisă telegenică, și-a petrecut o parte din copilărie în străinătate, în Canada.
Cine e Kamala Harris, noul vicepreședinte al Statelor Unite
Kamala Harris este născută în 20 octombrie 1964 (56 de ani), în localitatea Oakland, în statul pe care în reprezintă în Senat și provine dintr-o familie de imigranți. Mama ei era născută în India, iar tatăl în Jamaica. După divorțul părinților, Harris a fost crescută de mama ei hindusă, Shyamala Gopalan Harris, de profesie cercetător în domeniul cancerului şi activistă a drepturilor omului.
Cu toate că mama ei era hindusă, aceasta le-a indus Kamalei şi surorii sale mai mici, Maya, cultura afro-americană din regiunea în care acestea locuiau.
Kamala a avut parte de o educaţie riguroasă, studiind şi absolvind facultatea de Drept la Universitatea Howard. Peste ani, aceasta a ajuns la apogeul carierei sale atunci când a ocupat funcţia de procuroare generală a Californiei în 2010, fiind realeasă în 2014.
Ce funcții a ocupat Kamala Harris
Licențiată în drept, la Harvard, Kamala Harris a devenit procuror districtual la San Francisco, în 2003, înainte să să fie numita procuror general al Californiei - cel mai important oficial apărător al legii, din cel mai populat stat al Americii.
Şi-a început cariera la Biroul Procurorului Districtual din Alameda, unde s-a axat pe cazurile de agresiuni sexuale asupra copiilor.
În 2003 a fost aleasă procuror districtual în San Francisco. Din această funcţie a inițiat un program pentru a oferi persoanelor aflate la prima abatere privind traficul de droguri o a doua şansă de a absolvi liceul şi de a se integra pe piaţa muncii.
În 2010, Kamala Harris devenea prima femeie de culoare aleasă procuror-general al Californiei, coordonând cel mai mare Departament de Justiţie, după cel federal. A gestionat un buget de 735 milioane de dolari, având în subordine peste 4.800 de angajaţi.
Se prezintă drept un procuror progresist. Dar, dincolo de amabilitate și un surâs radios, susține o abordare în forță împotriva infractorilor. Nu a sprijinit referendumul pentru schimbarea sistemului de pedepse foarte dure din California. De asemenea, s-a opus abolirii pedepsei cu moartea și nici nu a militat pentru o lege care ar fi creat comisii pentru examinarea abuzurilor polițienești.
Viața personală a Kamalei Harris
Dacă viața profesională e perfectă, așa e și viața de familie, chiar dacă a făcut pasul cel mare, spre altar, abia în anul 2014, pe când avea 50 de ani.
Kamala este căsătorită cu avocatul Douglas Emhoff, după ce acesta a divorţat de prima lui nevastă, în 2008.
Harris nu are copii, dar aproape că i-a adoptat pe cei ai soţului ei din primul lui mariaj, Cole şi Ella.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News