Cine ar putea fi tras la răspundere pentru moartea copilului de 10 ani strivit de gard la Galați
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 25 apr 2021, 15:33
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Un băiat de 10 ani din Galați care participa la o competiție sportivă a fost omorât de o placă de beton ce a căzut peste el, strivindu-i capul. 

Un copil care participa la o competiție sportivă neautorizată în Galați a murit după ce placa de beton a gardului pe sub care a încercat să treacă l-a strivit. Băiatul de 10 ani a dorit să se ducă să își facă nevoile, moment în care a trecut prin gaura din gard, iar placa a căzut ca o ghilotină peste el. Singurul copil la părinți, David era însoțit de tatăl său la competiție. 

Competiția „Cupa Iepurașului” care nu avea niciun document, cerere sau aprobare în spate s-a desfășurat pe stadionul „Dunărea”, în cursul zilei de sâmbătă. Pentru drama prin care trec părinții și familia micuțului ar putea exista un vinovat și a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Stadionul se află în proprietatea primăriei, dar este dat spre folosință Fundației „Sportul Gălățean”. Cei care ar fi fost luați în vizor de autoritățile care desfășoară ancheta sunt Ovidiu Mangu, cel care era responsabil de supravegherea copiilor, dar și alți 3 bărbați. 

Alți copii au trecut prin același loc

„Într-o pauză, David și colegii săi au cerut să meargă la toaletă, au întrebat organizatorul unde să meargă și acesta le-a zis să se ducă după gard. S-au dus printr-o gaură, eu nici măcar n-am văzut unde era gaura aia din gard până când s-a produs tragedia", a spus Mangu, pentru "Vremea Nouă", citat de Viața Liberă.

Altă persoană pasibilă de a purta vina este Tiberiu Grosu, organizatorul competiției, care nu s-a ocupat de asigurarea terenului și siguranța copiilor. Clubul Sporting nu a realizat nicio solicitare către Fundație pentru organizarea evenimentului, mergându-se pe o înțelegere tacită, în baza unui protocol de colaborare preexistent. 

Gelu Popescu, administratorul bazei sportive, și Florin Mirea, președintele Fundației Sportul Gălățean și cel care are în subordine administrarea Stadionului "Dunărea" sunt alte două persoane care ar purta responsabilitatea tragicului eveniment. 

„Copiii se jucau pe acolo, au trecut mai mulți, încă doi copii înaintea celui decedat. A fost lipsă de supraveghere totală din partea antrenorului. Ei s-au hârjonit întâi, a trecut unul, l-a văzut, era în apropiere, la vreo 5-6 metri, era aproape de copil. Acolo era un loc foarte strâmt, era gardul de beton și un gard de plasă de protecție pentru ca mingile să nu se ducă în spatele porții, era o distanţă de maximum un metru. S-a băgat după amândouă gardurile, să treacă pe sub dalele alea", a mai adăugat Gelu Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?