Cine ar putea fi noul președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Există un singur candidat care s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Surse din magistratură au declarat pentru QMagazine că judecătoarea Corina Alina Corbu este singurul candidat care s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție. Vorbim despre o speculație și rămâne de văzut totuși cine va fi noul președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Termenul limită până la care puteau fi depuse candidaturile a expirat luni, 1 iulie, la ora 16:00, scrie sursa citată.

Corina Alina Corbu conduce din iulie 2018 Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a Înaltei Curți, funcție în care a fost propusă de Secția de judecători a CSM și validată de președintele țării.

Corina Corbu a fost achitată definitiv de ÎCCJ în dosarul de corupție în care a fost vizată și Gabriela Bîrsan. În urma deciziei de achitare, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, anul trecut, decretul de numire a Corinei Corbu în funcţia de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ din cadrul ÎCCJ, pe o perioadă de trei ani.

Calendarul concursului este:


- 30 mai - 1 iulie - depunerea candidaturlor la Secţia pentru judecători

- 1 iulie - 17 iulie - verificarea de către CNSAS dacă judecătorii care şi-au depus candidaturi au făcut parte din serviciile de informaţii înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea

- începând cu data de 18 iulie - Secţia pentru judecători poate dispune analizarea candidaturilor şi numirea în funcţiile de preşedinte al ÎCCJ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel