Data actualizării:
Data publicării:

Cine a distrus justiția. Cozmin Gușă: ”A ros societatea românească. Nu mai scăpăm de el”/ Chirieac: ”Un stat paralel mai puternic decât al serviciilor”. S-au dat NUME

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Consultantul politic Cozmin Gușă și analistul politic Bogdan Chirieac au discutat despre starea justiției din România, pe marginea scandalului Guseth-Savonea.

"Apropo de Guseth... A realizat un interviu, ieri, Răzvan Savaliuc senzaţional, lucru pentru care i-au şi blocat site-ul pentru vreo jumătate de oră. Un interviu cu Adrian Horia Miclescu, fostul şef din PNA, în care depune mărturie, după atât de mulţi ani, despre cum Monica Macovei a schimbat şefii anticorupţie, în 2005 - era ministru al Justiţie - folosind un audit al Freedom House, plătit cu 40.000 de euro de Ministerul Justiţiei. "Electronista Guseth" - ea este inginer - "şi un profesor de sport au realizat auditul şi ne-au cerut să le dăm toate dosarele şi interceptările". Iar Miclescu, în cadrul acestui interviu, explică felul în care ONG-urile de tip Freedom House s-au implicat direct în justiţie, în schimbările de personal de acolo.

M-ai întrebat de Guseth şi ţi-am dat un detaliu la zi, apropo de cine a contribuit la distrugerea asta a justiției de care ne tot plângem şi o prezentăm ca fiind cancerul principal care a ros societatea românească. Noi avem destule defecte în societatea românească, la fel ca alte popoare - fiecare cu specificul lui - dar cancerul acesta al justiţiei...  nu mai scăpăm de el. Mă uit în fiecare zi şi acest lucru îmi pare evident", a spus Cozmin Guşă, în emisiunea Deferiți mass-media de la DCNews TV.

"Nu este la îndemână oricui"

"Jos Pălăria... Să reuşeşti să realizezi un stat paralele mai puternic decât cel format în mod tradiţional de serviciile de informaţii reprezintă o forţă. Jos pălăria pentru doamna Guseth! Şi, faptul că judecătorul de Înaltă Curte, fost președinte CSM, era linşat în media prin intermediul doamnei respective şi a colaboratorilor domniei sale, iarăşi nu este la îndemână oricui. De altfel, este ceea ce spune doamna Lia Savonea - şantaj şi alte astfel de lucruri. Noi o cităm pe dânsa, nu ştim dacă este sau nu este. Cred că eşti de acord cu mine că nu ne putem pronunţa în niciun fel. Cităm strict judecătorul, nu avem nicio judecată de valoare aici. O cităm pe doamna Savonea şi comunicatul de presa pe care l-a dat", a punctat analistul politic Bogdan Chirieac, într-un ton ironic.

Cristina Guseth, directorul Freedom House, ar fi încercat să blocheze o propunere a Liei Savonea la CSM, conform unor documente din dosarul foștilor procurori DNA Ciprian Man și Cristian Ardelean. În plus, din documente reiese că Guseth ar fi complotat cu mai mulţi magistraţi, deşi magistrații nu au voie să facă activism. 

Vezi și: Cristina Guseth a vrut să "agite lumea" împotriva Liei Savonea. Interceptări: Dacă nu e f**** în presă, asta face ce vrea

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

 

Image by Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel