Data publicării:
Cinci trucuri pentru ca murăturile tale să iasă perfecte
În articol găsești cinci trucuri care te vor ajuta să faci murăturile perfecte.
Murăturile tale sunt moi? Castraveții murați nu sunt deloc pe placul tău pentru că nu sunt crocanți? Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să faceți murături mai crocante și cu o textură perfectă.
1. Folosiți produse proaspete. Legumele sunt foarte crocante și mai ferme atunci când sunt proaspete. Deși nu este întotdeauna posibil să puneți la murat legumele fix în ziua în care au fost culese, cu cât puneți mai repede castraveții, fasolea verde sau conopida la borcan, cu atât murăturile vor avea o textură mai plăcută, scrie thekitchn.com.
2. Tăiați capătul florii de la castraveți. Acest sfat este exclusiv pentru murăturile de castraveți, dar merită totuși menționat. Capătul florii unui unui castravete găzduiește o enzimă care poate face ca murăturile să devină moi. Dacă îl tăiați, vă îmbunătățiți instantaneu textura.
3. Evită să tai legumele prea mărunt. Cu cat sunt mai mici, cu atât vor fi mai moi după ce vor sta la murat. Așa că, în loc să le tai felii sau fâșii, pune-le întregi.
4 Fiți atenți la timp. Când faceți murături, acestea trebuie să petreacă ceva timp în recipientul cu apă clocotită. Căldura ucide bacteriile și asigură o etanșare bună. Asigurați-vă însă că murăturile nu petrec mai mult timp decât este absolut necesar în apa clocotită deoarece vor deveni moi. Ai grijă ca borcanul să fie sigilat perfect
5. Faceți murături la frigider. Dacă nu poți suporta efectul pe care îl are căldura asupra texturii murăturilor tale, poți sări peste el complet și să faci murături la frigider. Acestea nu rezista în timp la temperatura camerei, însă dacă le vei ține in frigider, vor fi foarte bune.
Morcovi murați pentru iarnă: o gustare grozavă care se prepară simplu
Vă oferim rețeta de morcovi murați, care sunt delicioși și pot fi serviți alături de o friptură sau cartofi prăjiți.
Veți avea nevoie următoarele ingrediente:
un kilogram de morcovi,
o căpățână de usturoi,
un litru de apă,
două linguri de sare,
o lingură de zahăr,
oțet,
trei boabe de ienibahar pentru un borcan.
Modul de preparare
Tăiați morcovii curățați și spălați în cuburi mici. Fiecare cățel de usturoi se taie în 3-4 bucăți. Puneți puțin usturoi și câte două boabe de ienibahar într-un borcan spălat. Umpleți apoi borcanul cu morcovi.
Puneți din nou usturoi și un bob de ienibahar. Fierbeți apa cu zahărul și sarea și umpleți borcanul până la gât, adăugând și câte un sfert de linguriță de oțet. Închideți borcanul cu un capac fiert, răsturnați-l și lăsați-l să se răcească. Repetați procedura pentru toate borcanele pregătite. Depozitați borcanele într-un loc răcoros și întunecat.
BONUS. Păstrează morcovii pentru iarnă în borcane: iată ce pași trebuie să urmezi. Trucurile cu care nu vei da greș
Morcovii pot fi păstrați până la primăvară sub formă crudă, uscată sau congelată. Morcovii sunt legume care poate fi găsite pe rafturile magazinelor în orice perioadă a anului. Leguma se pune în aproape orice fel de mâncare: supe, salate, garnituri și chiar deserturi. Dacă ai cultivat morcovi în grădină, atunci trebuie să înveți cum să-i depozitezi corect.
Cum să păstrezi morcovii într-o oală. Cu această metodă de depozitare, morcovii trebuie așezați compact în oale emailate și acoperiți cu un șervețel sau un capac. Morcovii pot fi depozitați în subsol și păstra până în primăvară, dar este indicat să-i sortați periodic pentru ca să nu apară dăunători sau infecții. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News