Cinci propuneri pentru două posturi de vicepreședinți ai ICR
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
icr
icr

USL, PDL și Uniunea Muzicologilor au depus luni la Biroul Permanent al Senatului propunerile lor pentru cele două funcții vacante de vicepreședinți ai Institutului Cultural Român (ICR). Două propuneri aparțin PDL, două USL și una vine din partea Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicologilor din România (UCIMR).

Astfel, democrat-liberalii îi propun pe Vlad Păunescu și Adriana Popescu, USL - pe Ștefan Mitroi și Octavian Mihail Sachelarie, ultima propunere, Ștefan Gheorghiu, aparținând UCIMR.

Vlad Păunescu, agreat de PDL, este președintele și directorul general al “Castel Film”, unde este unic acționar, el fiind și producător de film și membru al Uniunii Cineaștilor din România, în timp ce Popescu Adriana, tot din partea PDL, este directorul Departementului strategii culturale de la Teatrul Național I.L.Caragiale din București. În perioada 2003-2009 Popescu Adriana a fost director al Institutului Cultural Român “Titu Maiorescu” din Berlin, iar în 1998-2001a fost atașat cultural al Ambasadei României la Bruxelles.

La mapa Biroului Permanent al Senatului, din partea USL, există două propuneri, Ștefan  Mitroi, scriitor și ziarist, în prezent el activând ca freelancer și colaborator permanent al ziarului Jurnalul Național, și Octavian Mihail Sachelarie, directorul Bibliotecii Județene “Dinicu Golescu” Argeș și lector universitar la Catedra de Jurnalism a Universității din Pitești

Propunerea înaintată de UCIMR conducerii Senatului este Ștefan Gheorghiu, membru fondator al unor Formații Camerale Române precum Orchestra de cameră a Filarmonicii “George Enescu”.

Comisiile de cultură și externe din Senat urmează să audieze candidații la două funcții de vicepreședinte al ICR, după care propunerile vor intra la vot în plen.

La propunerea PNL, fostul ministru de Externe Andrei Marga a fost votat la 11 septembrie, cu 50 de voturi ”pentru”, 26 împotrivă și cinci abțineri, la şefia ICR, la propunerea PNL, care a solicitat un vot fără a mai fi nevoie de audierea acestuia în comisiile de resort.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel