Cinci obiecte pe care nu ar trebui să le cureți niciodată cu bicarbonat de sodiu: le vei arunca mai târziu
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cinci obiecte pe care nu ar trebui să le cureți niciodată cu bicarbonat de sodiu, le vei arunca mai târziu. Sursa foto: freepik.com
Cinci obiecte pe care nu ar trebui să le cureți niciodată cu bicarbonat de sodiu, le vei arunca mai târziu. Sursa foto: freepik.com
Bicarbonatul de sodiu este un produs de uz casnic, cu statut de vedeta. Economic și ecologic, bicarbonatul este extrem de eficient  pentru curățenia casei. 

Datorită proprietăților sale de înlăturare a mirosurilor,  degresare și îndepărtare a petelor, bicarbonatul poate înlocui mulți detergenți chimici. Atenție, însă, bicarbonatul nu este lipsit de pericol și nu trebuie folosit pe toate suprafețele din casă.

În ultimii ani, bicarbonatul este folosit de multe gospodine, datorită calităților sale sunt. Dar nu uita că bicarbonatul este și un produs abraziv, care poate dăuna, dacă este folosit incorect.

Cum poți scăpa de gheața din congelator? Trucul gospodinelor inteligente

Iată câteva sfaturi valoroase de utilizare a acestui produs. Cinci lucruri pe care nu ar trebui să le cureți cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este folosit de gospodine pentru curățenia  casei, alături de oțetul alb și lămâie. Acesta curăță, degresează și elimină mirosul neplăcut într-un mod natural. Dar atenție, folosirea lui poate avea și consecințe negative.

Într-adevăr, capacitatea sa abrazivă, care permite curățarea și albirea, poate deteriora anumite suprafețe:  

1. Marmură și cuarț. Dacă ai podele sau blaturi din aceste materiale naturale, evită să le cureți cu bicarbonat de sodiu, deoarece există riscul de a le deteriora și păta. Partea abrazivă a acestei substanțe atacă mineralele și le deteriorează. Alege un produs specific adaptat acestor suprafețe.

2. Sticla. Este un material fragil, care se poate zgâria și pierde strălucirea.

Prosoapele vor fi moi ca și cum abia au fost cumpărate: adăugați doua ingrediente în timp ce le spălați

3. Argintul. Dacă, adesea, se recomandă să redai strălucirea argintului cu bicarbonat, ai grijă când vine vorba despre obiecte vechi din argint. Partea abrazivă ar putea ataca argintul și-l poate păta. De aceea, este mai bine să ceri sfatul unui profesionist înainte de a deteriora piesele frumoase.

4. Obiectele de ceramică. Bicarbonatul de sodiu nu este deloc potrivit pentru întreținerea suprafețelor de ceramică. Pudra poate lăsa o pată albă, greu de îndepărtat.

5.  Smalțul dinților. Datorită calităților sale, bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să-ți detartrezi   dinții. Cu toate acestea, nu trebuie folosit zilnic pentru acest lucru, deoarece există riscul de a-ți deteriora smalțul dinților. Partea abrazivă a pudrei poate ataca și eroda smalțul dinților, precum și gingiile.

Trei alimente din bucătărie, un îngrășământ excelent pentru plantele de interior

Știai că există trei tipuri de bicarbonat?

Există trei tipuri de bicarbonat, care nu sunt destinate acelorași utilizări. Este important să le diferențiezi pentru o utilizare adecvată.

1. Bicarbonatul farmaceutic este cel mai pur și este destinat îngrijirii pielii și tratamentului afecțiunilor digestive precum durerile de stomac. Este făcut pentru a fi ingerat și nu prezintă niciun risc pentru sănătate. Cu toate acestea, nu abuza de el și nu depăși 10 grame pe zi. Cere întotdeauna sfatul medicului.

2. Bicarbonatul alimentar se poate pune în produsele de patiserie pentru a înlocui drojdia. De asemenea, poate elimina aciditatea anumitor ingrediente, cum ar fi roșiile sau poate fragezi carnea.

3. Bicarbonatul tehnic mai puțin pur, este mai puțin costisitor și este destinat lucrărilor casnice, bricolajului sau grădinăritului. Mai presus de toate, nu-l ingera și nu-l aplica pe piele sau păr.

În bucătărie, se folosește bicarbonat de sodiu. Deci, chiar dacă bicarbonatul de sodiu este natural și nu prezintă un pericol real, trebuie totuși folosit cu bună știință pentru a evita unele inconveniente și efecte secundare nedorite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel